Güncel Haberler

ABD ve İngiltere, Yemen’de İran destekli Husiler’i bir kez daha hedef aldı

Yemen’i vuran saldırılara Avustralya, Bahreyn, Kanada, Danimarka, Hollanda ve Yeni Zelanda’nın da destek verdiği kaydedildi.

REKLAM

ABD ve İngiltere, Yemen’de gemileri Kızıldeniz’de İsrail’e gitmekle tehdit eden İran destekli Husileri bir kez daha hedef aldı ve 13 farklı bölgede 36 puana ulaştı. Husi güçleri ise bu tür saldırıların kendilerini caydıramayacağını vurguladı.

İsrail ile Hamas arasında savaşın başlamasının ardından Kızıldeniz’de İsrail’e bağlı ticari gemileri hedef alacaklarını açıklayan ve füze fırlatan Husilere yönelik cumartesi günü yeni bir hava saldırısı düzenlendi.

ABD Savunma Bakanlığı, 13 farklı noktada gerçekleştirilen saldırılarda 36 hedefin vurulduğunu duyurdu. Açıklamada, saldırıların Husilerin Kızıldeniz gemilerine saldırmak için kullandığı gömülü silah depoları, füze sistemleri ve fırlatma platformlarını hedef aldığı vurgulandı.

Yemen’i vuran saldırılara Avustralya, Bahreyn, Kanada, Danimarka, Hollanda ve Yeni Zelanda’nın da destek verdiği kaydedildi.

Önceki gün ABD, İran Devrim Muhafızları ile bağlantılı olduğunu söylediği Suriye ve Irak’taki militan hedefleri vurmuştu. Bu saldırılarda aralarında sivillerin de bulunduğu en az 40 kişi hayatını kaybetti.

Husiler: ABD’nin saldırıları cevapsız kalmayacak

Hava operasyonu sonrasında Husi sözcüsü Yahya Sarri, ABD’nin saldırılarının cevapsız kalmayacağını söyledi. Ülkede 5 ilin vurulduğunu açıklayan Sarri, saldırıların caydırıcı olmayacağını belirtti.

Hamas ile İsrail arasındaki savaşın başlamasının ardından Filistin’e desteklerini açıklayan Husiler, Kızıldeniz’de uluslararası gemilere ve donanma gemilerine saldırılar düzenledi.

Saldırılar nedeniyle büyük denizcilik şirketleri rotalarını değiştirmek zorunda kaldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking