Güncel Haberler

AKP’nin adayı Hamza Dağ, karşı çıkılan projeyi tekrar gündeme aldı

AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, projelerinin tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Dağ, partisinin adını ve logosunu kullanmadan yürüttüğü yerel seçim kampanyalarında İzmir’in en büyük sorununun trafik olduğunu öne sürerek “yol” sözü verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 16 milyar 131 milyon liralık ulaşım yatırımları için merkez bütçeden 3 bin lira ayırdığına değinmeyen Dağ, CHP’li Büyükşehir Belediyesi’ni hedef aldı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) işlettiği İZBAN demiryolu hattına ilişkin konuşan Dağ, “İzban’ı 9 araca çıkararak buradaki sıkışıklığa son vereceğiz.” Ancak İZBAN nadiren 6 araçla hizmet verirken ağırlıklı olarak 9 araçla hizmet veriyor.

Dağ, 2014 yılında Binali Yıldırım’ın vaatleri arasında yer alan İzmir Körfezi’ne köprü yapılması projesine de yer verdi.

Dağ ulaşımına gelince, “İzmir Körfez Geçişi, İzmir’in iki yakasını birbirine bağlayan bir köprü ve tüp geçiş projesidir. “Bu projede 12,6 kilometrelik gidiş-dönüş 3 şeritli yol, 6,9 kilometrelik deniz geçişi, 170 metrelik 4 bin metrelik körfez deniz köprüsü ve yapay ada yer alacak” dedi. İzmirliler, çevre örgütleri ve meslek odaları Körfez köprüsü fikrine karşı çıkıyor. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu, körfez projesine ulaşım çözümü olmayacağı, körfeze ciddi çevresel zarar vereceği, deprem riski oluşturacağı ve çevre kirliliğine yol açacağı gerekçesiyle karşı çıkıyor. felaketler.

4 Nisan 2017’de proje için ÇED olumlu kararı verilmiş, TMMOB, EGEÇEP, Doğa Derneği ve 85 vatandaş projenin yürütmesinin durdurulması ve iptali için dava açmıştı. Açılan davaların ardından İzmir 3. İdare Mahkemesi 30 Ekim 2018’de ÇED’in iptaline karar verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking