Güncel Haberler

Almanya’da grev: Binlerce uçuş ve tren seferi iptal edilecek

Grev nedeniyle Almanya’da binlerce uçuş ve tren seferinin iptal edilmesi bekleniyor. Sendikalar çalışma saatlerinin 38’den 35’e düşürülmesi ve ücretlere en az 500 avroluk artış yapılması çağrısında bulunuyor.

REKLAM

İki Alman sendikasının ücretler ve çalışma koşulları nedeniyle grev çağrısı yapmasının ardından bu hafta binlerce uçuş ve tren seferinin iptal edilmesi bekleniyor.

Lufthansa havayolunun tahminlerine göre iki günlük grevden 200 bin civarında havayolu yolcusu etkilenecek; Bu da önceki grevlerde olduğu gibi günde yaklaşık bin uçuşun iptal edileceği anlamına geliyor.

Alman tren makinistleri sendikası GDL ve Ver.di Perşembe ve Cuma günü grev çağrısında bulundu.

Alman demiryolu operatörü Deutsche Bahn’ın Lufthansa yer personeli ve tren makinistleri için görüşmeler sürüyor.

Perşembe günü saat 02.00’de başlayacak uzun mesafe ve bölgesel tren grevi milyonlarca yolcuyu etkileyecek. GDL’ye göre grev Cuma günü saat 13.00’e kadar sürecek.

Yük taşımacılığında grev Çarşamba günü saat 18.00’de başlayacak ve Cuma günü saat 05.00’e kadar sürecek.

“Maaşlara 500 euro zam yapılmalı”

Maaş artışlarına ek olarak GDL, maaşta kesinti olmaksızın çalışma saatlerinin haftada 38’den 35’e düşürülmesi yönünde çağrıda bulundu ancak Deutsche Bahn bunu reddetti.

Ver.di sendikası, check-in, bakım ve nakliye personeli de dahil olmak üzere yaklaşık 25.000 Lufthansa yer işçisi için yapılan görüşmelerde %12,5 ücret artışı veya ayda en az 500 avro daha fazla talep ediyor.

Son zamanlarda Almanya’da demiryolu, havayolu ve yerel taşımacılık sektörlerinde çok sayıda grev yaşandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking