Güncel Haberler

Alper Gezeravcı uzayda! 12.27 olarak açıklanan kenetlenme saati güncellendi: Saat ve dakika verildi

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın da yer aldığı uzay yolculuğu başladı. SpaceX, Axiom 3’ü dün sabah 12.49’da fırlattı. Gezeravcı’nın uzayda tarihe geçen ilk sözleri “Gelecek göklerdedir” oldu.

Dragon kapsülünün 20 Ocak’ta saat 13.15’te (CET) Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki astronotlarla kenetlenmesi planlandı.

Axiom’un X hesabından yapılan açıklamada, kapsülün beklenenden daha kısa sürede Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlenmesinin beklendiği açıklandı. Kenetlenmenin yaklaşık 12:27 TSI’de gerçekleşeceği bildirildi.

BAKAN KACIR DE AÇIKLADI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da sosyal medya hesabından şunları söyledi: “İlk astronotumuz Alper Gezeravcı’yı taşıyan uzay aracının bugün saat 12.27’de Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlenmesini bekliyoruz. Bu tarihi an, ülkemizde kutlanacak.” Taksim ve Kızılay Meydanlarındaki planetaryumlarda ve “Bilim merkezlerimizde yaşanacak. Herkes bu anları ekranlarından takip edebilecek: http://axiom.space/live Milletimiz, göklerin ötesindeki duyguyu yaşamaya ve bu tarihi görevde ‘bir araya gelmeye’ hazır.”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, son paylaşımında şunları söyledi: “Şu an yanaşma saati 13.45.”

GÜNCELLEME GELDİ! ‘12.45-13.45 ARASI’

Son gelişmeye göre; Türkiye’nin ilk uzay gezgini Alper Gezeravcı’yı taşıyan Dragon uzay aracının Uluslararası Uzay İstasyonu’na 12.27 olarak açıklanan kenetlenme saati 12.45-13.45 olarak güncellendi.

Astronotlar için bir karşılama töreni GMT saatiyle 14.30’da gerçekleştirilecek. Bu sırada Alper Gezeravcı da Türkiye’den getirdiği hediyeleri istasyonda kendilerini bekleyen yeni takım arkadaşlarına teslim etmelidir.

Şu anda istasyonda 7 astronot bulunuyor: Rus, Amerikalı, Japon ve Danimarkalı. Gezeravcı ve ekibiyle birlikte bu sayı 11’e çıkacak. Gezeravcı, uzay istasyonunda geçireceği 14 gün boyunca 13 farklı deney gerçekleştirecek.

Ancak yerleştirme için Axiom’un X hesabında saat 10:30’dan itibaren özel bir yayın başlayacak.
Bu içerik Taner Şahin tarafından yayınlanmıştır.

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
İtalya Başbakanı Meloni Kapalıçarşı'yı ziyaret etti!  İtalya Başbakanı Meloni Kapalıçarşı’yı ziyaret etti!
İstanbul'da inanılmaz olay!  Otomobil kapıyı kırıp alışveriş merkezine çarptı, çok sayıda yaralı varİstanbul’da inanılmaz olay! Otomobil kapıyı kırıp alışveriş merkezine çarptı, çok sayıda yaralı var
Cansız bedenleri ipe asılı halde bulundu!  Açıklama geldi: Cansız bedenleri ipe asılı halde bulundu! Açıklama geldi: “Cinsel istismar, dayak ve…”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking