Güncel Haberler

Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliği ittifakı öneriyoruz

Zafer Partisi Başkanı Ümit Özdağ, Parti Genel Başkanı İYİ sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Meral Akşener31 Mart 2024 yerel seçimleri için ittifak çağrısında bulunduk.

Akşener’e Bazı önemli noktalardaki fikir ayrılıklarımızı daha sonra çözülecek veya çözülmeyecek şekilde erteliyoruz.” Özdağ bağırdı: “Mevcut çifte kutuplaşmayı, Zafer Partisi-İYİ Parti ittifakı etrafında oluşacak yurtsever, Atatürkçü ve Türkçü geniş bir seçmenin yarattığı sinerjiyle dağıtarak kıralım. Pek çok aktif parti, grup ve siyasetçi Zafer-İYİ ittifakı etrafında birleşecek.” dedi.

CHP’li Başkan Özgür ÖzelAkşener’in ziyaretini hatırlatan Özdağ, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Akşener, yarın Türk milliyetçisinin önerdiği protokolü değil, Öcalan’ın belirlediği, eşit vatandaşlık adı altında federasyon ve bölünmeyi destekleyen HDP yaklaşımını desteklediğini açıklayan Yeni CHP ile görüşeceksiniz. Atatürk örneğini takip ederek Atatürk’ün belirlediği Devletin kuruluş felsefesini savunan Zafer Partisi, yeni başkan Özgür Özel’i ziyaret edecek.

Sayın Özgür, sizleri ziyaret etmeden önce elini öpmek için bir ziyarette bulundu ve ardından Ergenekon’da FETÖ ile iş birliği yaparak Türk ordusuna yönelik komploya destek veren, her fırsatta devlete ve Türk milletine saldıran TTB başkanının ziyaretini kabul etti. . kurmak. Özel, terörle mücadele çerçevesinde belediye başkanlarının kayyum ataması konusunu “Kürt seçmenin” oy kullanma hakkı elinden alınmış gibi sunarak çok tehlikeli sulara girdi. Yarın Sayın Özel sizi HDP ile yeni ittifakına davet edecek. Ve muhtemelen CHP’nin seçim iş birliği çerçevesinde bazı illerde İYİ Parti’ye destek vermesi karşılığında sizden Ankara ve İstanbul için destek isteyecektir. Sayın Akşener, 2019 yerel seçimleri öncesinde Cumhur İttifakı’nın dağıldığı bir ortamda CHP ile ittifaka girmemeniz konusunda sizi sözlü ve yazılı olarak uyarmıştım. Bu ittifakın İYİ Parti’yi HDP ile ittifak suçlamasıyla karşı karşıya bırakacağını belirtmiştim. Sonra dinlemedin. CHP ile ittifak yaptınız, Cumhur İttifakının kurulmasına yardımcı oldunuz. 2019 seçimlerinde size üç kez Kars’ı sordum ve İYİ Parti’nin adayını geri çekmeniz konusunda uyardım, adayımızı geri çekmezsek HDP kazanır dedim. Ve HDP Kars’ta seçimleri kazandı. Seçim sonrasında da şunu söylediniz: “İyi Parti yerel seçimlerde çırak olarak ortaya çıktı.”

Akşener 2023 seçimlerine giderken, Zafer Partisi Nisan 2022’de Mansur Yavaş’ı cumhurbaşkanlığı adaylığının “kazanan adayı” ilan etti. Siz aynı açıklamayı yapmak için 9 ay beklediniz. CHP Yavaş’ın adaylığına karşı çıkınca ben sizi aradım ve Mansur Yavaş’ın Zafer Partisi ile İYİ Parti’nin ortak adayı olmasını önerdim. Duymuyormuş gibi yaptın. Ancak dinleseydim Türk siyasetinde yeni bir ufuk açılabilirdi.

Sayın Akşener, şu an geldiğimiz noktada, İYİ Parti’ye gönül vermiş samimi Türk milliyetçilerini, Atatürkçüleri ve yurtseverleri HDP ile ittifaka sürüklemeyin. Ancak onları Halk İttifakı karşısında ümitsizliğe düşürmemeliyiz. Cumhur İttifakı’nın yeniden yapılanmasına katkı sağladığınız için bu konuda size büyük bir sorumluluk düşüyor.

Bazı önemli noktalardaki fikir ayrılıklarımızı çözülsün ya da sonraya erteliyoruz. Zafer Partisi-İyi Parti ittifakı etrafında oluşacak yurtsever, Kemalist ve Türk milliyetçisi geniş bir seçmenin yaratacağı sinerji ile AK Parti ve CHP merkezli siyasi yapıyı parçalayarak mevcut çifte kutuplaşmayı kıralım. Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine olan sarsılmaz inanç temelinde kurulmuştur. Pek çok aktif parti, grup ve siyasetçi Zafer-İYİ ittifakı etrafında birleşecek.

Bir süredir bu konuyu değerlendiriyoruz. Zafer Partisi’nin son KİK toplantısında da bunu tartıştık, tekrar tartıştık. Daha sonra daha küçük gruplarla tartışmalarımıza devam ettik. İYİ Parti’deki iç tartışmaların sakinleşmesinin ardından bu teklifimizi uygun bir ortamda sizlere ileteceğimizi düşündük. Ancak CHP ziyaretini ve bazı kesimlerin üzerinizdeki baskısını bildiğimiz için bu ziyaretten önce kapalı kapılar ardında değil, tüm Türk milletinin önünde Atatürk çizgisinde bir Türk milliyetçisi ittifakı öneriyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking