Güncel Haberler

Çankaya’da aileler Psikodrama ile bilinçlendi – GÜNDEM

Çankaya Belediyesi, psikodrama grubunun öğretmeni ve terapisti Odise Vuçinas’ı Çankaya’da ağırladı. Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi’nde özel gereksinimli bireylerin ailelerine yönelik düzenlenen psikodrama seminerine anne ve babalar yoğun katılım gösterdi.
Dezavantajlı gruplara yönelik pozitif ayrımcılık konusunda örnek projelere imza atan Çankaya Belediyesi, özel ihtiyaç sahibi ailelere yönelik açılan Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi’nde çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Alanında önemli çalışmalara imza atan psikodrama grubunun öğretmeni ve psikoterapisti Odise Vuçinas, engelli bireyler ve ailelerine yönelik psikodrama atölyesi gerçekleştirdi. Engelli bireylerin velileri eğitime büyük ilgi gösterdi. Sosyal hizmet uzmanı ve psikodrama eğitmeni Odise Vuçinas tarafından verilen eğitimde, grup içindeki kişiyi iyileştirmeyi amaçlayan ve bu hedefe teatral performanslarla ulaşan psikodrama kullanıldı. Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen atölyede ebeveynlere, tedavi edici bir yöntem olan psikodramanın çeşitli teknikleri aracılığıyla çocuklarıyla iletişimde doğru ve yanlış davranışlar anlatıldı. Eğitime Engelsiz Yaşam Merkezi kursiyerlerinin aileleri yoğun katılım gösterdi.
DOĞRU İLETİŞİM TEKNİKLERİ ÖĞRETİLDİ Ebeveynlere, günlük hayatın koşuşturmasında, hızlı düşünmeden, bazen de mesaj gibi örtülü ve açık mesajlar dizisi olan yanlış öğrenmeler nedeniyle iletişim kalıplarının istenmeyen sonuçlara yol açabileceği anlatıldığı takdirde ebeveynlere yanıt verilmektedir. bireyler tarafından gerçekleştirilmiş ve sonuçları diyaloglar aracılığıyla anlatılmıştır. Etkinliğe ilgiyle katılan veliler, farklı davranışlarla iletişim kurmanın yollarını öğrenmekten memnuniyet duydu. Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking