Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Vucic’i gözyaşlarına boğan karar! Bayrağa sarılıp ağladığı anları dünya konuşuyor

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 11 Temmuz'u “Srebrenitsa Soykırımını Anma Günü” ilan etti. Karara karşı çıkan Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ise gözyaşlarını tutamadı.

ÇOĞUNLUK TARAFINDAN KABUL EDİLDİ

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 11 Temmuz 1995'te Bosna-Hersek'in Srebrenitsa kentinde yaşanan soykırımın Uluslararası Anma Günü olarak anılmasına ilişkin kararı kabul etti. “1995 Srebrenica Soykırımı Uluslararası Anma ve Düşünme Günü” konulu karar taslağına 84 temsilci lehte, 19 red oyu verirken, 68 temsilci çekimser kaldı.

Bosna Hersek, Almanya ve Ruanda'nın sunduğu tasarıya Sırbistan'ın yanı sıra, Çin, Rusya, Suriye, Kuzey Kore, Macaristan ve Belarus da ret oyu veren ülkeler arasında yer aldı.

VUCIC'İN TEPKİSİ ANLAYIŞLIYDI

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, BM Genel Kurulu'nda yapılacak oylama öncesinde temsilcilere karara karşı oy kullanmaları çağrısında bulundu. Vucic, bu kararın “Pandora'nın kutusunu açacağını” savundu.

Srebrenica yasasının ardından BM Genel Kurulu'nun onlarca benzer projeyi değerlendirmek zorunda kalacağını belirten Sırp lider, yasanın barışa katkısı olmayacağını açıkladı.

A

BAYRAĞA SARILDI VE AĞLADI

Öte yandan karar onaylanırken Vucic'in gözyaşlarına boğulması dikkat çekti. Vucic'in Sırp bayrağına sarılıp ağladığı anlar sosyal medyada çok konuşuldu.

B

KARAR DİĞER ÜLKELERİ DE HATIRLATTI

AA'nın haberine göre, 11 Temmuz'u “Srebrenica Soykırımı Anma Günü” ilan eden karar, aynı zamanda Srebrenica soykırımının inkarını da kayıtsız şartsız kınayarak, Üye Devletlere soykırımın inkarını ve çarpıtılmasını önleme çağrısında bulunuyor. Karar metninde ayrıca BM Genel Sekreterine soykırımın 30. yıldönümünü anmaya başlama ve “Soykırım ve Srebrenica'daki BM” başlıklı bir bilgilendirme programı oluşturma çağrısı da yapılıyor.Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Mynet Youtube
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
MİT Irak'ta operasyonu hedef aldı!  Teröristler etkisiz hale getirildiMİT Irak'ta operasyonu hedef aldı! Teröristler etkisiz hale getirildi
Suriye'nin kuzeyinde ve Irak'ta 10 terörist etkisiz hale getirildiSuriye'nin kuzeyinde ve Irak'ta 10 terörist etkisiz hale getirildi
LGS giriş belgeleri yayınlandı!LGS giriş belgeleri yayınlandı!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking