Güncel Haberler

Danıştay ‘Hakimler havalimanlarında aranmaz’ dedi! Bakan Uraloğlu’nan açıklama: ‘Karara itiraz ettik’

Hakim Aykut Resuloğlu, 10 Mayıs 2018’de Kars Havalimanı’nda Sabiha Gökçen Havalimanı’na gitmeden önce güvenlik görevlisinin üst araması yapılması talebine karşı çıkarak Danıştay’a dava açtı. Danıştay Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı X Bölümü, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün “Hakim, savcı ve avukatların diğer tüm yolcular gibi uçağa alınmaması halinde uçağa kabul edilmeyeceği” yönündeki kuralını iptal etti. bunu talep edin.” aranabilir’ diyerek hakimlerin aranamayacağına karar verdi. Bakanlık, Danıştay X Dairesi’nin kararına itiraz ederek, Danıştay’ın idari davaları için Dairelere itirazda bulundu.

BAKAN URALOĞLU: ‘TARTIŞMAYI AÇIKLAYACAKSINIZ’

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı açıklamada, “Dünyada geçerli prosedürler ve kurallar var. Biz de uluslararası havacılık örgütünün üyesiyiz. Böyle bir üyelikten, Türkiye’de uygulanan kurallarla dünyanın etrafında uçarsınız.” Bu kurallara uymadan Türkiye’ye uçuşa izin verirseniz gideceğiniz ülkede farklı davranış veya yaptırımlarla karşılaşabilirsiniz ve bunu belli bir boyuta getirirseniz bu sefer Türkiye’deki havalimanlarının akreditasyonu konusunda tartışma yaratırsınız ve Bunların uluslararası kabulü var. Dünyada da bu böyledir, Türkiye’de de böyledir. Bu konuda karar verecek ilk aşama yargıdır.” İtiraz ettik, takip ediyoruz, orada çözümlenmesini bekliyoruz” dedi.

“İKİNCİ PİSTİ SABİHA GÖKÇEN’DE AÇACAĞIZ”

Bakan Uraloğlu, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda inşaatı tamamlanan yeni pistin açılışını da ertelediğini belirterek, şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanımızın takvimine göre yeni bir tarih belirleyip hizmete açacağız. Artık orası bir havalimanı olacak. kargalar tüneyecek, kimse uçmayacak. Biz her yıl havalimanı olarak günde 700-750 uçuş yapıyoruz.” “35-40 milyon yolcunun seyahat ettiği bir havalimanından bahsediyoruz. Önce ikinci pisti açacağız, sonra terminalde çalışacaklar. 700 uçak, ikinci pisti düşünün, onu katlarsanız 1.400-1.500 uçak, “dedi.

Bakan Uraloğlu, Gazze’den kapsamlı bir tahliye operasyonuna hazır olduğunu söyledi. Uraloğlu, şöyle konuştu: “Dışişleri Bakanlığımız orada çalışmaları ve ihtiyaçları yürütüyor. Bize bu konuda herhangi bir talepte bulunulmadı. Ama biz her türlü hazırız. Deniz veya hava yoluyla böyle bir fırsat doğduğunda hazırız.”

Kaynak: DHA

Günün önemli manşetleri
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
İsrail ordusu Şifa hastanesinin boşaltılması çağrısında bulunduİsrail ordusu Şifa hastanesinin boşaltılması çağrısında bulundu
Alman basınından gelen bu manşet Scholz'u kızdıracak! Alman basınından gelen bu manşet Scholz’u kızdıracak!
Öncelikle İstanbul'u daha çok tercih ettilerÖncelikle İstanbul’u daha çok tercih ettiler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking