Güncel Haberler

DEÜ’lü Tekvandocu Türkiye şampiyonasından Gümüş madalya ile döndü – SPOR

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Erzurum’un düzenlediği Türkiye Üniversiteler Tekvando Şampiyonası’nda Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) rüzgarı esti. Türkiye genelinde 65 farklı üniversiteden 300’ün üzerinde sporcunun yarıştığı şampiyonaya 4 sporcuyla katılan DEÜ, DEÜ Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Hayrunnisa İzmir ile finale yükselerek bayanlar 57.’de gümüş madalya kazandı. kg kategorisi. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, geçtiğimiz ay sporun farklı branşlarında alınan dokuzuncu madalyanın önemine dikkat çekerek DEÜ’nün spordaki başarısındaki istikrarının altını çizdi. Rektör Hotar şunları söyledi: “Yatırımlarımızla Üniversitemizin sporcu kimliğini korumaya ve geliştirmeye kararlıyız. DEÜ sporcularımızın farklı spor dallarındaki başarıları artarak devam ediyor. “Onlarla gurur duyuyoruz” dedi.

29-31 Ocak 2024 tarihleri ​​arasında Erzurum’da düzenlenen Türkiye Üniversiteler Tekvando Şampiyonası’nda Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) rüzgarı esti. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Erzurum Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı şampiyonaya dört sporcuyla katılan DEÜ, bayanlar 57 kiloda DEÜ Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Hayrunnisa İzmir ile gümüş madalya kazandı. Türkiye genelinde 65 farklı üniversiteden 300’ün üzerinde sporcunun katıldığı turnuvada finale kalarak başarılı performansıyla gümüş madalya kazanan DEÜ öğrencisi Hayrunnisa İzmir, 11. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası’na da katılacak. 8-14 Şubat tarihleri ​​arasında Antalya’da düzenlenen ve doğrudan katılım imkanı bulunan; Türkiye’yi uluslararası sahnede temsil etme hakkına sahipti. Hayrunnisa İzmir, 2017 yılında Yıldızlar Balkan Şampiyonası’nda ikinci olarak büyük bir başarıya daha imza attı.

1 AYDA 9. MADALYA

Üç gün boyunca nefes kesen müsabakalara sahne olan ve halkın büyük beğenisini toplayan şampiyonada DEÜ’yü kadınlar 57 kiloda Hayrunnisa İzmir’in yanı sıra üç sporcu daha temsil etti. 80 kiloyla Onur Kadir Kılıç, 63 kiloyla Furkan Kadir Gürel ve 68 kiloyla Yiğit Doğanay mindere düştü. Nefes kesen mücadeleler sergileyen Kılıç, Gürel ve Doğanay, çeyrek final yolunda rakiplerine elenerek turnuvaya veda etti.

DEÜ Rektörü Prof. Dr., DEÜ’nün bu alandaki yatırımlarının, milli sporculara ev sahipliği yapmasının ve spordaki başarılarıyla dikkat çekmesinin önemine değindi. Dr. Nükhet Hotar, sporun farklı alanlarında geçtiğimiz ay alınan dokuzuncu madalyanın önemine dikkat çekti. DEÜ’nün spordaki istikrarlı başarısına değinen Rektör Hotar, şunları söyledi: “Yatırımlarımızla Üniversitemizin sporcu kimliğini korumaya ve geliştirmeye kararlıyız. Emeklerimizin karşılığını almaya devam ediyoruz. Büyümeye devam eden spor fakültemize yakın zamanda yeni bölümler eklendi ve tesislerimiz genişledi. Fakültemiz büyük bir özveriyle yürütülen çalışmalar sayesinde Türkiye’de akreditasyon belgesine sahip sınırlı sayıdaki spor bilimleri fakülteleri arasına girmiştir. Tüm bu göstergeler ulusal ve uluslararası spor turnuvalarına da yansıyor ve DEÜ sporcularının başarıları artıyor. Erzurum’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan sporcumuz Hayrunnisa İzmir başta olmak üzere tüm sporcularımızı, emeği geçen öğretmenlerimizi, antrenörlerimizi ve fakülte yetkililerimizi tebrik ediyorum. Öğrencilerimizle gurur duyuyoruz dedi.

HOTAR’A TEŞEKKÜR EDERİZ

DEÜ öğrenci sporcu ve antrenörleriyle birlikte Erzurum’da bulunan DEÜ Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Caner Çetinkaya, Dokuz Eylül Necat Hepkon Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nin eğitim kalitesi, altyapı ve tesis yatırımı gibi kriterleriyle Türkiye’nin önde gelen spor fakültelerinden biri olduğunun altını çizdi. Dönem boyunca çok çalışarak başarının zeminini hazırladıklarını ve sonunda emeklerinin karşılığını aldıklarını söyleyen Çetinkaya, şöyle konuştu: “DEÜ sporcularımızın mücadeleleri, turnuvaya katılanlar tarafından büyük beğeniyle karşılandı. Her organizasyonda olduğu gibi bu şampiyonada da üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Önümüzdeki dönemde yeni hedeflerimize odaklanıp başarıya ulaşmaya çalışacağız. Bize sağladığı tüm imkan ve desteklerden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar ve Fakülte Dekan Yardımcımız Prof. Dr. “Fethi Arslan’a bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking