Güncel Haberler

Dil yanığına ne iyi gelir?










Dil yanıkları yüksek sıcaklıktaki yiyecek ve içeceklerle meydana gelir. Dil yaraları ve yanıkları için önerilen tedavilerden biri de anında soğuk su veya buz kompleksidir. Bu kompleks aynı zamanda dil üzerinde kabarcık veya açık yara oluşumunu da engeller. Aynı zamanda dilde kalıcı hasar oluşması da engellenir. Ağzınızı tuz veya karbonatlı su ile çalkalamak da o anki yanma hissini en aza indirir. Yanıkların ciddi hasara yol açmasını önlemek için tüketilen gıdaların sıcaklığına ve asitliğine belirli bir süre dikkat edilmesi tavsiye edilir.

DİL YANMASINA NELER İYİ GELİR VE NASIL OLUŞUR?

Dil yaraları ve yanıkları için en iyi yöntemlerden biri tuzlu veya karbonatlı sudur. Bu tuz, doğal asit içeriğiyle yanıklara karşı her türlü hassasiyeti ortadan kaldırır ve dil üzerinde yara oluşumunu engeller. Dil yanıklarının bitkisel tedavi yöntemleri de bulunmaktadır. Okaliptüs bitkisi bu konuda en faydalı bitkilerden biridir. Okaliptüs, dildeki yanıkların anında rahatlamasını ve hızla iyileşmesini sağlar. Üstelik tat alma duyusu da kısa sürede geri dönüyor. Dil yanıkları için bir süre tükettiğiniz gıdalara dikkat etmeniz gerekir. Bu anlamda çok sıcak ya da çok soğuk yiyeceklerden, asitli ya da sert yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Bu sayede dil yanığı kısa sürede kendiliğinden iyileşir. Ağız hijyenine dikkat etmek bu konuda en önemli konulardan biridir. Yanıkların oluşması bakterilerin ağızda yerleşmesine ve diş etlerine zarar vermesine neden olur. Bu nedenle sabah akşam dişlerinizi fırçalamanız ve gargara yapmanız gerekir. Bu şekilde dikkat eden kişilerde dil yanması kısa sürede iyileşir. Dil yanması ağızda tat alma duyusunu engelleyen rahatsız edici durumlardan biridir. Birçok kişi dil yanmasından şikayetçidir. Dil yanıkları çoğunlukla sıcak yiyecek veya içeceklerin aniden tüketilmesiyle ortaya çıkar. Bu yanık belli bir süre devam eder. Genel olarak yanık tedavisi yöntemlerini deneyen kişilerde yanık belirtileri 2 gün içerisinde azalmaya başlar. Ancak dil yanığı olan kişilerin dikkatsiz davranışları nedeniyle yanma hissi 4-5 gün daha devam eder.

DİL YANMASI NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Dil yanığı bitkisel veya soğuk tuzlu su kompleksi yöntemleriyle iyileşir. Bu durumdan bir an önce kurtulmak isteyen kişilere bitkisel ve hafif demlenmiş karanfil çayı tavsiye edilir. Sıcak olarak tüketilen bu çay, yanma hissini hızla giderir ve dili iyileştirir.


İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking