Güncel Haberler

Fransa: Gurbetçi Türk, iki tecavüz ve altı cinsel saldırı suçundan hakim karşısında

Fransa’da altı kadına cinsel saldırıda bulunduğu ve lenf masajı sırasında iki kişiye tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan şifalı bitki uzmanı Mustafa Fevzi Sat, mahkemede suçlamaları “Yüzde yüz protesto ediyorum” diyerek reddetti.

REKLAM

Fransa’nın Lyon kentinde adli gözetim altında tutulan Mustafa Fevzi Sat isimli şifalı bitki uzmanı hakkında cinsel saldırı ve tecavüz suçlarından ikinci kez dava açıldı.

73 yaşındaki şifalı bitki uzmanı, 2021 yılında lenfatik masaj sırasında altı kadına cinsel saldırıda bulunmak ve iki kişiye tecavüz etmekle suçlanıyor.

Rhône Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada kendini savunan Sat, suçlamaları reddederek, “Yüzde yüz karşı çıkıyorum” dedi.

Önceki duruşmasında Sat, eylemlerinin “yanlış yorumlandığını” ve kendisinin bir “kadın komplosunun” hedefi olduğunu savunmuştu.

15 kadın şikayette bulundu

2014 yılından bu yana yaklaşık on beş kadın, Lyon’da yaşayan Sat’a yönelik tecavüz ve cinsel şiddet şikayetinde bulundu.

Zaten 2021 yılında 3 yıl hapis cezasına çarptırılan Sat, adli gözetim altında tutuldu.

2020 sonbaharında 25 yaşındaki Ana A., bitki ve bitki çayları satın almak için oraya gitti. Dolaşım sorunu yaşayan Ana, lenfatik drenaj masajını kabul etti.

Ana, masaj seansları sırasında Sat’ın “ondan soyunmasını ve vücudunun en mahrem bölgelerine dokunmasını istediğini” söylüyor. Ana, Mart 2021’in başlarında tecavüz suçlamasında bulunmaya karar verdi.

Tecavüz şikayetinde bulunan 15 yaşındaki bir başka kadın da seans masraflarını karşılamak için dükkanda çalışıyordu.

“Masaj yaparken kapıyı kapatıyor”

Tribune de Lyon’a göre bitki uzmanı Sat randevularını öğle yemeği molasında, gece geç saatlerde veya Pazar sabahı planlıyor. Arka odasında masaj yaparken kapıyı kilitliyor.

Kurbanlardan ikisinin avukatı Benedicte Del Vecchio, “Kurbanlarını en güzel ve en kırılgan olanlar arasından seçti” diyor.

Sat, 7 Aralık 2021’de Lyon ceza mahkemesi tarafından üç yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Daha sonra dokuz kadın, 2014 ile 2017 yılları arasında işlenen eylemler nedeniyle şikayette bulundu. Bu arada, ikisi tecavüz olmak üzere altı kadın daha tazminat davası açtı.

“15-20 yıla kadar hapis cezası”

Dava, beş profesyonel yargıçtan oluşan ve jürisiz Rhône bölgesi ceza mahkemesi tarafından inceleniyor.

Ağır ceza mahkemelerine alternatif olan bu mahkeme, 15 ila 20 yıla kadar hapis cezası verebiliyor.

Bunlar arasında Lyon’un önde gelen avukatlarından David Metaxas da Sat’ı savundu ancak son duruşmadan birkaç hafta önce davayı geri çekti. ‘Tribune de Lyon’, Sat’ın mevcut avukatı Cem Alp’in, sorularına cevap verecek durumda olmadığını söylediğini yazıyor.

Figaro’nun haberine göre, 30 yaşında Türkiye’den Lyon’a gelen Sat, üniversitede fitoterapi diploması aldı ve 1987 yılında şifalı bitkiler işine başladı.

Sat, natüropati ve iridoloji okuduğunu, İstanbul’da bir lisede biyoloji öğretmeni, Ankara’da bir üniversitede asistan olarak çalıştığını söylüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking