Güncel Haberler

Fransa ile Rusya arasında ‘Telegram’ krizi! Nota verildi, Macron’dan Pavel Durov açıklaması geldi: ‘Siyasi bir karar değil’

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Telegram mesajlaşma uygulamasının kurucusu ve sahibi Rus asıllı milyarder Pavel Durov'un Fransa'da gözaltına alınmasına ilişkin yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Telegram CEO'sunun Fransa topraklarında gözaltına alınması, bir terör örgütünün parçası olarak gerçekleşti. Adli soruşturmanın devam ettiğini belirterek, “Bu hiçbir şekilde siyasi bir karar değildir” dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, popüler mesajlaşma uygulaması Telegram'ın kurucusu ve sahibi 39 yaşındaki Rus milyarder Pavel Durov'un cumartesi günü Fransa'da gözaltına alınmasına ilişkin bir açıklama yaptı. Macron, Durov'un gözaltına alınmasının ardından Fransa ile ilgili sahte paylaşımlar gördüğünü belirterek, şunları söyledi: “Fransa ifade ve iletişim özgürlüğüne, yenilikçiliğe ve girişimciliğe son derece bağlı. “Hukukun üstünlüğüyle yönetilen bir devlette, hem sosyal medyada hem de gerçek hayatta vatandaşları korumak ve temel haklarına saygı göstermek için özgürlükler yasal bir çerçeve içerisinde korunur” dedi.

“BU SİYASİ BİR KARAR DEĞİL”

Yasanın uygulanmasının yargının tam bağımsızlığına bağlı olduğunu vurgulayan Macron, şöyle konuştu: “Telegram CEO'sunun Fransa topraklarında gözaltına alınması, devam eden adli soruşturma kapsamında gerçekleşti. Bu hiçbir şekilde siyasi bir karar değildir. “Bu sorunun cevabını yargıçlar verecek” dedi.

ÖZEL JETLE GELDİ VE GÖZALTINA ALINDI

İsimsiz bir polis sözcüsü, Durov'un Telegram ve sosyal medya aracılığıyla işlenen siber ve mali suçlarla işbirliği yapmaması nedeniyle ulusal siber suçlar ve dolandırıcılık ofisleri tarafından soruşturulduğunu söyledi.
Azerbaycan'dan özel jetle başkent Paris yakınlarındaki Le Bourget havaalanına indikten kısa süre sonra tutuklanan Durov, Telegram ve platformda moderatör eksikliği nedeniyle platformda çok sayıda suç işlendiği iddiaları üzerine başlatılan ön soruşturma kapsamında tutuklandı. polisle işbirliği eksikliği.

Ekran görüntüsü 2024-08-26 201838

RUSYA'DAN MARK ZUCKERBERG

“Rusya'nın Mark Zuckerberg'i” olarak bilinen 39 yaşındaki milyarder Durov, Fransız ve Emirlik çifte vatandaşlığına sahip. Forbes'a göre serveti 15,5 milyar dolar olan Durov, geçen Nisan ayında bazı hükümetlerin kendisine baskı yapmaya çalıştığını ancak talebin “jeopolitik bir oyuncu” değil tarafsız bir platform olarak kalması gerektiğini söylemişti. (İHA)Bu içerik Metin Yamaner tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom