Güncel Haberler

Haluk Bilginer: Heyecan verici – Son Dakika Kültür-Sanat Haberleri

Oyun Atölyesi'nin “Kel Diva” adlı oyunu 21 Eylül'de saat 20.30'da Paris'teki Gymnase Marie-Bell tiyatro salonunda sahnelenecek.

Oyunun Paris'te sahnelenmesine ilişkin gazetemize konuşan Haluk Bilginer, “Yazıldığı günden bu yana her gece Paris'te sahnelenen bu önemli oyunun bizim yorumumuzla orada da görülmesi heyecan verici” dedi.

Telefonla da ulaştığımız Zuhal Olcay ise şunları söyledi: “Paris'te uzun yıllardır aralıksız oynanan bu oyunu oynadığımız için çok mutluyuz. Keşke bu oyunu oynayan Parisli oyuncularla tanışma fırsatımız olsaydı. ..”

EUGENE IONESCO…

Dizide Bilginer ve Olcay'ın yanı sıra Yiğit Özşener, Özlem Zeynep Dinsel, Gözde Kırgız ve Kıvanç Kılıç da rol alıyor. 14 Eylül'den itibaren Avrupa turnesine çıkacak olan Oyun Atölyesi, “Kel Diva”yı Paris'te tek seferlik gösteri olarak sahneleyecek.

Yaş sınırı 12 olan “Kel Diva” adlı oyunun konusu kısaca şöyle:

İngiliz burjuva bir ailenin İngiliz koltuklarıyla donatılmış oturma odası. Bir İngiliz akşamı. Yıkımın ortasında Bay ve Bayan Smith, Bay ve Bayan Martin'i ellerinde kalan son kalıntılarla birlikte evlerinde karşılayacaklar. Peki evde en ufak bir yangın belirtisi bile yokken “İtfaiye Şefi”nin Leydi Mary'nin taburesinde ne işi var? Tüm bu karmaşık olaylara dayanan gösteri, absürt tiyatronun en önemli örneklerinden biridir.

Senaryosunu Eugène Ionesco'nun yazdığı dizinin yönetmenliğini Muharrem Özcan üstleniyor. Oyunun müzikleri Tolga Çebi'ye emanet.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom