Güncel Haberler

İngiltere: Filistin gösterilerine ‘nefret yürüyüşü’ diyen İçişleri Bakanı Braverman görevden alındı

Kimlik ve kültür çatışmasını siyasi alana taşıyan Suella Braverman, Londra polisini Filistin’i destekleyenler lehine “çifte standart” uyguladığı için eleştirdi.

REKLAM

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İçişleri Bakanı Suella Braverman’ı görevinden aldı.

İngiliz basınında hükümet kaynaklarına dayandırılan haberlerde, Başbakan Sunak’ın İçişleri Bakanı’nın hükümetten ayrılmasını istediği, Braverman’ın da bunu kabul ettiği belirtildi. Sunak’ın büyük bir kabine değişikliği yapacağı da haberlerde yer aldı.

Sunak’ın lideri olduğu Muhafazakar Parti, sosyal medyadan şunları duyurdu: “Bugün Rishi Sunak, daha iyi bir gelecek için uzun vadeli kararlar almak üzere hükümetteki ekibini güçlendiriyor.” değerlendirmesini yaptı.

İngiliz basını Braverman’ın yerini alabilecek isimler için çeşitli olasılıkları değerlendirmeye başlıyor. Sonuç olarak, Dışişleri Bakanı James Cleverley’in Sunak’la görüşmek üzere Başbakanlık konutuna girdiği ve yerine Braverman’ın gelebileceği haberinin ardından Cleverly’nin yeni İçişleri Bakanı olduğu doğrulandı.

Filistin gösterileri “Nefret Yürüyüşleridir”

İngiltere’de Filistin’e destek amaçlı gösterileri “nefret yürüyüşleri” olarak nitelendiren İçişleri Bakanı Braverman, bir gazete makalesinde Londra polis teşkilatını eleştirerek, durumu ele alma şekillerinde “çifte standart” uyguladıklarını söyledi. protestolar.

Geçen hafta Londra’da üç yüz binden fazla kişinin katıldığı Filistin destek mitinginde Braverman’ın eleştirilerinin aşırı sağcı grupları kışkırttığı yönünde yorumlar yapılmış, Muhafazakar Parti’nin bazı üyeleri Braverman’ın görevden alınması çağrısında bulunmuştu.

Barışçıl gösteriler sırasında saldırgan bir tavır sergileyen aşırı sağ İngiliz Savunma Birliği’nin (EDL) 100’e yakın üyesi tutuklandı.

Bravermann kimdir?

1960’lı yıllarda Mauritius ve Kenya’ya göç eden Hint kökenli bir ailenin çocuğu olarak Londra’da doğan Suella Braverman, hukuk eğitimi aldıktan sonra avukat olarak kariyerine başladı. 2015’ten bu yana parlamento üyesi olan Braverman, Eylül 2022’den bu yana İçişleri Bakanı olarak görev yapıyor.

Kimlik ve kültür çatışmasını siyasi arenaya taşıyan Suella Braverman, göç politikalarının yanı sıra evsizlere, eşcinsellere ve farklı toplumsal gruplara yönelik tepkisel açıklamalarıyla da dikkat çekti.

Boris Johnson’ın başbakanlıktan istifasının ardından Sunak ve Liz Truss’un karşısına çıkan Braverman, Muhafazakar Parti’nin sağ kanadından destek alarak bu koltuğa ulaşmayı hedefliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking