Güncel Haberler

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu: Savaş bize çok ağır bedel ödetiyor ama devam etmek dışında seçeceğimiz yok

Gazze Şeridi’nde işgalini genişleten İsrail ordusunun askeri kayıpları her geçen gün artıyor.

Başbakan Netanyahu son gelişmeleri değerlendirdi.

Netanyahu, Tel Aviv’deki haftalık hükümet toplantısında yaptığı konuşmada, hafta sonu Gazze’de 14 İsrail askerinin daha öldürülmesinin ardından, “Savaş bize çok yüksek bir bedel ödetiyor ama savaşmaya devam etmekten başka seçeneğimiz yok” dedi. dedi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik “tam güç saldırısında başarı elde ettiğini” öne süren Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı telefon görüşmesinde, “Zafere kadar savaşmaya devam edeceklerini ve ABD’nin anlayışla karşılayacağını” söyledi. “

Netanyahu, ABD’nin “operasyonun aşamalarını engellediği veya engelleyeceği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını” belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“İsrail bağımsız bir devlettir. Savaşta ve operasyonlarda kararlarımız hesaplara dayalıdır, ayrıntıya girmeyeceğim. Bunlar dış baskılarla dikte edilemez. Güçlerimizi nasıl kullanacağımız bağımsız bir karardır, bize bağlıdır. ordu, başka kimse değil.”

Netanyahu, amaçlarının “Hamas’ı yok etmek, rehineleri geri getirmek ve İsrail vatandaşlarının güneyde ve kuzeyde güvenli bir şekilde yaşamasını sağlamak” olduğunu söyledi.

İsrail ordusunun işgalini genişletmeye çalıştığı Gazze Şeridi’nde son 24 saatte 14 İsrail askerinin öldürüldüğü açıklandı.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
DEM partisi toplantısına soruşturmaDEM partisi toplantısına soruşturma
Terör örgütüne bir darbe daha!  Bakan Güler talimat verdiTerör örgütüne bir darbe daha! Bakan Güler talimat verdi
Dilenciden ayrılanlar ona 'vazgeç' dedirtti!Dilenciden ayrılanlar ona ‘vazgeç’ dedirtti!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking