Güncel Haberler

İsrail, “yasaklı silahlarla” son 48 saatte 320’yi Filistinliyi öldürdü ve yaraladı

Hükümetin basın dairesinden yapılan açıklamada, son 48 saatte 320 Filistinlinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan saldırılarda kullanılan silahların “temel veya kimyasal silah olarak adlandırılan ABD yapımı füze ve bombalardan” oluştuğu ve bunların insanlara karşı kullanılmasının “önemli” olduğu belirtildi. Uluslararası alanda yasaktır.”

Açıklamaya göre, söz konusu silahların “ölü ve yaralıların vücut dokularında kimyasal reaksiyona neden olduğu” belirtildi. Bu silahlar yaralı kişilerde şiddetli acı ve derin fiziksel hasar bırakıyor; silahlar 27 saat veya daha kısa sürede ölüme yol açan yanıklara neden olur.

Açıklamada, “bazı Filistinlilerin ölümcül yanıklar nedeniyle hayatlarını kaybettiği” vurgulanarak, İsrail'in “sivillere, çocuklara ve kadınlara yönelik insanlığa karşı suçları” kınandı.

Açıklamada, dünyadaki tüm ülkelere “sivillere karşı işlenen bu provokatif suçları kınama ve İsrail'in uluslararası mahkemelerde yargılanması için çaba gösterme” çağrısında bulunulurken, “İsrail'e bu silahları sağlayan ABD yönetiminin de İsrail'e karşı sorumlu olduğu” vurgulandı. trajedinin sorumlusu.”

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 694'ü çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere 38 bin 664 Filistinli hayatını kaybetti, 89 bin 97 kişi de yaralandı.

Enkaz altında hâlâ binlerce kişinin öldüğü söylenirken sivil altyapı da tahrip ediliyor, insanların sığındığı hastaneler ve eğitim kurumları hedef alınıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş