Güncel Haberler

Kelepçeli 8 mahkum karanlık hücrede kalıyor, sürekli milli marş çalınıyor, yatakları demirden, tuvaletleri yerde bir delik! İsrail hapishanesinde akılalmaz işkence

Irkçılığı ve nefreti kışkırtmaktan suçlu bulunan eski İsrail bakanı Ben-Gvir, 7 Ekim’de Gazze’deki sosyal medya platformunda paylaşımda bulundu. .

Tutukluların kendi talimatları doğrultusunda “en ağır şartlarda tutulduğunu” vurgulayan Ben-Gvir, “8 mahkum, ortasında tuvaleti delik bulunan karanlık bir hücrede elleri bağlı olarak bırakıldı, yatakları yatırıldı. demirden yapılmış” ve arka planda “İsrail milli marşının hiç durmadan çaldığını” ifade etti.

Ben-Gvir, geçmişte hükümet tarafından onaylanan “terör suçlarına idam cezası”nın uygulanması için çalışmalara devam edeceğini ve bu mahkumların idam edilmesini umduğunu söyledi.

İlginçtir ki İsrailli bakanın paylaştığı görüntülerde arka planda çalan İsrail milli marşı nedeniyle konuşmalar duyulamıyordu.

BAKAN BEN-GVIR, İNCELEMESİYLE YASA DIŞI BİR YAHUDİ YERLEŞİMİNDE YAŞIYOR

İsrail’de Yahudi üstünlüğü yanlısı siyasetiyle tanınan Ben-Gvir, işgal altındaki Batı Şeria’da yasa dışı bir Yahudi yerleşiminde yaşıyor ve uzun süredir tartışmalı bir isim.
İsrail basınında yer alan haberlere göre, 7 Ekim olaylarının ardından Ben-Gvir’in sivilleri ve yerleşimcileri silahlandırma kampanyası kapsamında İsrail silah şirketlerinden yaklaşık 25 bin silahın yanı sıra mühimmat ve diğer savaş malzemeleri satın alındı.

Thumbs_b_c_bcb3ec1c7c4dbe99cdb4b89127c7b733

Ben-Gvir, 7 Ekim sonrasında sosyal medya paylaşımlarında gözaltına alınan kişilerin elleri İsrail bayrağı önünde kelepçeli fotoğraflarını paylaştı.
İşgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria’daki Yahudi yerleşimcilerin şiddet eylemlerini teşvik etmesiyle tanınan Ben-Gvir, davalarda avukatlık yaptığı için Filistinliler tarafından “katilin avukatı”, “şeytanın avukatı” ve “mahkum” olarak adlandırılıyor fanatik Yahudilerin terör saldırılarını içeriyor.

Ben-Gvir aynı zamanda İsrail’in 1998’de terör eylemleri nedeniyle yasakladığı ve ABD’nin terör örgütü ilan ettiği ırkçı “Kah” hareketinin de eski bir üyesiydi.
Görüşlerinin radikalliği nedeniyle askerlikten muaf tutulan ve hakkında “nefret, kışkırtıcı konuşmalar ve ırkçılık” gibi suçlamalarla 53 iddianame hazırlanan Ben-Gvir, 2007 yılında “ırkçılık ve terör örgütüne destek” suçlamasıyla suçlu bulunmuştu. .

Thumbs_b_c_f0b53c3fc0dd1b21baffbc820ae59090

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun bu yılın başlarında göreve başlayan koalisyon hükümetinde Ben-Gvir, ülkedeki kolluk kuvvetlerinden sorumlu ulusal güvenlik bakanı olarak atandı.
Ben-Gvir’in partisinin sunduğu ve İsrail’de terör suçlularına idam cezasını getiren yasa tasarısı Şubat ayında parlamento komitesi tarafından kabul edildi ancak kabul edilmedi. (AA)

Günün önemli manşetleri
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Dışişleri Bakanlığı'nın Netanyahu'ya tepkisi sertDışişleri Bakanlığı’nın Netanyahu’ya tepkisi sert
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi yasa tasarısını onayladı BM Güvenlik Konseyi “acil durum duraklatma” tasarısını kabul etti!
O ülkede felaket!  Çok sayıda ölü ve yaralı varO ülkede felaket! Çok sayıda ölü ve yaralı var

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking