Güncel Haberler

Kültür başkenti olmaya hazırlanan Sicilya imaj tazeliyor: Mafya temalı hediyelik eşyalar yasaklandı

Bu haberin ilk yayınlandığı dil İngilizcedir.

Yasak, Sicilya'nın Agrigento kentinin gelecek yıl İtalya'nın kültür başkenti olmaya hazırlandığı ve mafya mirasından ziyade kültürel zenginliklerine ışık tutmayı amaçladığı bir dönemde geldi.

REKLAM

Sicilya adasındaki hediyelik eşya dükkanlarında magnetlerden mafya temalı tişörtlere, şişe açacağından shot bardağına kadar pek çok ürün bulabilirsiniz.

Sicilya Mafyası adada gasp, uyuşturucu kaçakçılığı ve adam kaçırma gibi suç faaliyetlerinde bulunmaya devam ediyor.

Agrigento, Güney Sicilya'da mafya yapılarına karşı savaşan bir şehirdir. Aynı zamanda 2025 yılında İtalya Kültür Başkenti olmaya hazırlanan Agrigento'nun uluslararası imajını iyileştirmek ve suç örgütlerinin çekim unsuru haline gelmesini önlemek amacıyla mafya temalı hediyelik eşyaların satışına da yasak getirildi.

Yeni düzenleme, turistlerin şehre bakış açısını değiştirmeyi ve suç örgütünün faaliyetlerine yerel yönetimler tarafından hoşgörülmediği mesajını net bir şekilde vermeyi amaçlıyor.

Kent genelinde mafya temalı hediyelik eşyaların satışını yasaklayan Agrigento Belediye Başkanı Francesco Micciche, İtalyan basınına şunları söyledi: “Agrigento'da bu tür ürünlerin satışının, kendini yasallık kültürünü yaymaya adamış yerel toplumu küçük düşürdüğü dikkate alındığında, Yıllardır mafyayı ve organize suçu yüceltmiyoruz, övmüyoruz.” “Herhangi bir şekilde buna atıfta bulunan herhangi bir ürünün satışını yasaklıyorum” dedi.

Yerel polis güçlerine kentteki hediyelik eşya dükkanlarını denetleme ve yasaklı eşyaların bulunması halinde para cezası verme yetkisi verildi. İşletmelerin ne kadar ödeme yapması gerektiği henüz belli değil.

Agrigento imajını yeniliyor

Yasak, Agrigento'nun gelecek yıl İtalya'nın kültür başkenti olmaya hazırlandığı ve mafya mirasından ziyade kültürel zenginliklerine ışık tutmayı amaçladığı bir dönemde geldi.

Belediye meclisi ayrıca kültürel programın insanın doğayla ilişkisini araştıracak 44 yeni projeyi içereceğini duyurdu.

En önemli etkinliklerden biri İtalyan pop opera üçlüsü Il Volo'nun Tapınaklar Vadisi'nde vereceği konser olacak.

Turistler adayı her yıl ziyaret ediyor M.Ö. 6. ve 5. yüzyıllarda antik bir Yunan kolonisi olduğu döneme ait arkeolojik kalıntıların bulunduğu bu UNESCO miras alanına insanlar akın ediyor.

Antik, ortaçağ, barok ve modern mimarinin bir parşömeni olan kentte kaçırılmaması gereken bir arkeoloji müzesi de bulunuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom