Güncel Haberler

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi: Gazze’de ateşkes sağlamak için çabalıyoruz

Filistinlilerin topraklarından sürülmesinden endişe duyan Kahire yönetimi, Katar ve ABD ile birlikte İsrail ile Hamas arasında ateşkes ve Filistinli tutuklular karşılığında İsrailli rehinelerin serbest bırakılmasını içeren bir anlaşmaya varılması için arabuluculuk yapmaya çalışıyor.

REKLAM

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi, ülkesinin “Gazze’de ateşkes için bir anlaşmaya varmak, yardım akışını artırmak ve şehrin güneyinden yerinden edilmiş insanların Gazze’nin kuzeyine geçmesine izin vermek” için çalıştığını söyledi.

Sisi ayrıca İsrail’i Gazze’nin Mısır sınırında bulunan ve yaklaşık 1,5 milyon kişinin sığındığı Refah bölgesine saldırmaması konusunda da uyardı.

Gazze Şeridi’nin en güneyinde, Mısır sınırında yer alan Refah bölgesinin nüfusu 7 Ekim öncesinde 280 bin iken şu anda 1,5 milyona ulaştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, uluslararası baskılara rağmen Refah’a saldırı planını sürekli olarak yineliyor ve insani bir felaket çağrısını yapıyor.

Uluslararası yardım yetkilileri Gazze’de açlıktan ölümlerin arttığını ve kıtlığın kapıda olduğu konusunda uyarıyor.

Mısırlı lider Sisi, “Gazze’de ateşkese ulaşmaktan, yani maksimum miktarda yardım sağlayacak bir ateşkesten bahsediyoruz” dedi ve bunun “kıtlığın insanlar üzerindeki etkisini azaltmayı ve insanların yardıma koşmasını sağlamayı amaçlayacağını” ifade etti. tekrar yaşa.” Merkezin ve güneyin kuzeye doğru hareket etmesi ve Refah’a girilmemesi konusunda güçlü bir uyarıda bulunulması.” Bunun “vermeyi de içereceğini” söyledi.

Sisi, İsrail’e “Yardım sağlanmamasının kıtlığa yol açacağı konusunda uyardık” diyerek karşılık verdi.

Sınıra yakın bölgelerde yaşayan Filistinlilerin yerinden edilmesinden endişe duyan Mısır, Katar ve ABD ile birlikte, ateşkes ve Filistinli mahkumlar karşılığında İsrailli rehinelerin serbest bırakılmasını da içeren bir anlaşmaya varmak için İsrail ile Hamas arasında arabuluculuk yapmaya çalışıyor. .

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking