Güncel Haberler

Muş’ta gazeteciler kan bağışında bulundu

Dernek Başkanı Emrullah Özbey, dernek üyelerine kan bağışında bulunarak farkındalık yaratmak istediğini söyledi.

Kan bağışının insan hayatı için çok önemli olduğunu belirten Özbey, şöyle konuştu: “Kanın tek kaynağı insandır. Bu hayati sıvının başka bir karşılığı yoktur. Bu nedenle kan bağışlamak insan hayatını kurtarmakla eş tutulmaktadır. Kan bağışlayarak biz, tanımadığımız insanların hayatlarını kurtarmaya yardımcı olabiliriz.” Dedi.

Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Ahmet Kotan, “Bağışlarda zaman zaman azalmalar oluyor ancak hastanelerde kan ihtiyacı devam ediyor. Lösemi, kanser ve diyaliz hastası hastalarımızın kan bağışına ihtiyacı var.” Hastanelerde düzenli olarak kan akıyor. Bu yüzden insanların yardımına ihtiyacımız var” dedi.

Kanların bağış araçlarında gerekli testlerin yapılmasının ardından toplandığını belirten Kotan, şöyle konuştu: “Kızılay olarak Muş ve ilçelerindeki tüm kan ihtiyacını karşılıyoruz. Merkezlerimizde her gün 50’ye kadar kan kullanılıyor. -Hastanelerde 60 ünite kan. Tıp ve teknoloji ilerledikçe bile vatandaşların kan ihtiyacını karşılayabiliyoruz. “18-65 yaş arası tüm sağlıklı bireylerden kan bağışı alabiliyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking