Güncel Haberler

Parisliler yağmura rağmen Gazze için yürüdü

Filistinli taraftarlar Paris’in ünlü Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı.

Yağmura rağmen protestocular Gazze’de derhal ateşkes sağlanması ve ırkçılık ile yabancı düşmanlığının sona ermesi talebiyle Millet Meydanı’na yürüdü.

“Faşist İsrail modeline hayır” yazılı pankartlar ve Filistin bayrakları taşıyan protestocular, “Gazze’nin çocukları, Filistin’in çocukları, insanlık öldürülüyor”, “Gazzelileri değil, bizi yönetenleri susturmalıyız” gibi sloganlar attı. Müslümanlar ya da göçmenler.”

Fransız Silahlanmayı Durdurun topluluğunun bir üyesi olan ve soyadını vermek istemeyen Laura, Fransız silah şirketlerinin İsrail’in yeniden silahlandırılmasındaki suç ortaklığını sona erdirmek için mücadele ettiğini söyledi.

Laura, Fransa’nın İsrail’e her yıl 15-20 milyon euro değerinde silah ihraç ettiğini, yedek parça ve bileşenlerin yanı sıra silahların da Paris’ten Tel Aviv’e gönderildiğini söyledi.

Fransız ve İsrailli silah şirketleri arasında ciddi bir iş birliği bulunduğunu belirten Laura, şunları söyledi: “(Fransız) devleti de suç ortağıdır, çünkü tüm bu şirketlerin bu ortaklıkları yürütmesine izin vermektedir.” Dedi.


“Silah ambargosu olsaydı soykırım biterdi”

Laura, ABD başta olmak üzere Batılı ülkelerin İsrail’e silah satışını durdurması halinde Tel Aviv yönetiminin 3 gün içinde Gazze’yi bombalayacak mühimmatının kalmayacağını belirterek, şöyle konuştu: “Silah ambargosu olsaydı soykırım biterdi. “dedi.


“Boykot çok önemli”

Protestoculardan Salma Soltan, Filistin’e desteğini göstermek için burada olduğunu belirterek, “Yöneticilerin sorunu görmeleri için sesimizi duyurmaya çalışıyoruz.” dedi.

Soltan, bunun yeterli olmadığını ancak Filistinlilere gıda yardımı sağlayan derneklere bağış yapılabileceğini söyledi. Soltan ayrıca, “Boykot çok önemli çünkü boykotla birlikte birçok firmanın gelirinin ciddi oranda düştüğünü gördük.” Dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking casibom