Güncel Haberler

Reuters duyurdu: Putin’in yolsuzluk ve suistimal dosyasını ifşa eden ve en güçlü rakibi olan muhalif Alexei Navalny öldü!

Rusya Federal Cezaevi Servisi, tutuklu Rus muhalefet lideri Alexei Navalny’nin hayatını kaybettiğini duyurdu. Rus muhalif Alexei Navalny, Rusya’nın kuzeyindeki kutup bölgesindeki bir hapishanede tutuldu.

Cezaevi yetkilileri açıkladı

Rus hapishane yetkilileri, Navalni’nin yürüyüşe çıktıktan sonra rahatsızlanarak bilincini kaybettiğini, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamayacağını ve hayatını kaybettiğini açıkladı.

Reuters haber ajansının haberine göre Navalni’nin sözcüsü Kira Yarmysh, onun ölüm haberini teyit edemediğini ancak Navalni’nin avukatının hapse gireceğini söyledi.

Rusya Federal Cezaevi Servisi (FSIN) yaptığı açıklamada, “Navalny’ye yapılan gerekli tıbbi müdahaleler olumlu sonuç vermedi. Doktorlar onun öldüğünü belirledi. Ölüm nedeni araştırılıyor.” ifadelerine yer verildi.

Thumbs_b_c_9227df265c994d95546f49834ab20966

19 YIL HAPİS CEZASINI ALDI

Bir süredir cezaevinde kendisinden haber alınamayan Navalny’nin, Rusya’nın kuzeyindeki kutup bölgesindeki bir cezaevine nakledildiği açıklandı.

Putin’e karşı muhalefetiyle tanınan Navalny, 19 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

PUTİN’İN YOLSUZLUK VAKALARINI İFŞA ETTİ

Rus muhalefet lideri, yolsuzlukla mücadele aktivisti ve avukat Alexei Navalny, Başkan Vladimir Putin’in yakın çevresi de dahil olmak üzere Rus yetkililerin yolsuzluklarını ve suiistimallerini açığa çıkaran blogu sayesinde dünya çapında üne kavuştu.

Thumbs_b_c_d5c490f0f921cb182cb2abab543c9f6a

2020’DE ZEHİRLENDİ

Navalny, Putin’e muhalefeti nedeniyle birkaç kez tutuklandı ve hapse atıldı. 2014 yılında “zimmete para geçirme” suçlamasıyla mahkum edildi.

2020 yılında sinir gazıyla zehirlenen Navalny, Rusya’ya dönmeden önce aylarca Almanya’da tedavi gördü ve hemen tutuklanarak hapis cezasına çarptırıldı.

Navalny’nin hapsedilmesi dünya çapında protestolara ve kınamalara yol açtı; ABD de dahil olmak üzere pek çok ülke Navalny’nin serbest bırakılması ve zehirlenmesiyle ilgili soruşturma yapılması yönünde çağrıda bulundu. Navalny’nin davası Rusya’daki siyasi özgürlük ve insan hakları mücadelesinin sembolü haline geldi.

Youtube
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Maden faciasında 8 kişi hakkında karar!Maden faciasında 8 kişi hakkında karar!
TİP Başkanı Erkan Baş o ilin belediye başkanlığına aday olduTİP Başkanı Erkan Baş o ilin belediye başkanlığına aday oldu
O ilçede CHP'nin adayı değişiyor!  O isim adaylıktan çekildiO ilçede CHP’nin adayı değişiyor! O isim adaylıktan çekildi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking