Güncel Haberler

Uzmanı uyardı: ‘Soğuk algınlığı ilaçları çok masum değil’ – Son Dakika Sağlık,Yaşam Haberleri

Havalar soğudukça grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklar artıyor.

Başta antibiyotikler olmak üzere çeşitli ilaçların hastalıklara karşı bilinçsiz kullanımının arttığı günümüzde Ağrı Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı İbrahim Çeçen, Dr. Funda Ekimci Deniz Uyarılarda bulundu.

Deniz, soğuk algınlığı ilaçlarının masum olmadığını vurgulayarak, şunları söyledi: “Grip ve soğuk algınlığının bilinen kesin bir tedavisi yok. Bu nedenle ilk tavsiyem, özellikle bu durumlarda hastalara antibiyotik istememeleridir. Soğuk algınlığı ilaçları sık sık ve bilinçsizce tüketilir. Soğuk algınlığı ilaçları çok zararsız değildir. Dekonjestan etkisi olan ve hipertansiyon, taşikardi gibi kardiyovasküler yan etkileri olabilen efedrin ve efedrin tozu gibi maddeler içerirler. Mümkün olduğunca doktora danışmadan kullanılmalıdır. Bunun yanı sıra dinlenmek, düzenli uyumak ve sıvı tüketimine dikkat etmek, bağışıklık sistemini güçlendiren vitaminler almak soğuk algınlığını daha kolay atlatmamıza yardımcı olacaktır. öncelikle bulunduğumuz ortamı havalandırmalıyız. Burada el hijyeni de çok önemlidir. Ellerimizi sık sık yıkamamız gerekiyor. Çok kalabalık ortamlara gitmemiz gerekiyorsa maske gibi kişisel ekipmanları kullanabiliriz. Bu hastalıktan korunmak için kapalı ortamlardan uzak durmalıyız. Seni hasta eden soğuk değil, virüs. “Kapalı ortamlardan kaçınmak uyuşturucudan çok daha etkilidir” dedi.

“HER YIL GRİP AŞISI OLMAYI TAVSİYE EDİYORUM”

Deniz, açıklamasında şunları söyledi:

“Özellikle küçük çocukların, yaşlıların ve kronik hastalığı olan hastaların her yıl kış ayları başlamadan önce aşı yaptırmalarını öneriyorum. Grip aşıları, influenza virüsüne karşı geliştirilen ve her yıl yeni bir türe karşı uygulanan aşılardır. İnfluenzanın ölüm oranı daha fazla olduğundan, grip aşısı daha fazla ölüm oranına sahiptir. Bu nedenle yaşlılarımızı ve kronik hastalığı olan hastalarımızı hem grip virüsünden hem de olası komplikasyonlarından koruyor. C vitamini ve D vitamini gibi beslenmemize azami dikkat etmeliyiz. çinko. Elbette bunları öncelikle yiyeceklerden almalı, meyve ve sebze tüketimine ve sıvı tüketimine dikkat etmeliyiz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking