Güncel Haberler

Zelenskiy: Kazanacağız ve o gün hayatımızın en güzel günü olacak

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Hostomel hava üssünde Batılı liderlerle ulusa seslendi ve zafer sözü verdi.

REKLAM

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ikinci yıldönümünde Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Moskova’nın “Kiev’i üç günde fethetme” planının başlangıç ​​noktası sayılan Hostomel’deki savaşı “kazanacağız” dedi.

Zelenskiy, Batılı liderlerin eşliğinde, çatışmanın ilk günlerinde Ruslarla büyük bir çatışmaya sahne olan Kiev yakınlarındaki Hostomel askeri havaalanını ziyaret etti.

“Her biriniz ile inanılmaz derecede gurur duyuyorum. Her birinize hayranlık duyuyorum. Her birinize ve hepinize inanıyorum.” Zelenskiy, “Kazanacağız ve bu, hayatımızın en güzel günü olacak” dedi.

“Her normal insan savaşın bitmesini ister. Ancak hiçbirimiz Ukrayna’mızın bitmesine izin vermeyeceğiz” diyen Zelenskiy, şunları ekledi: “Savaşın sona ermesi söz konusu olduğunda bunun yalnızca ‘bizim şartlarımız dahilinde’ olacağını söylüyoruz.”

Zelenskiy, “Dolayısıyla “barış” kelimesinin önünde her zaman “hak” kelimesi gelir. Dolayısıyla gelecekte “bağımsız” kelimesi her zaman Ukrayna kelimesinin yanında olacaktır. Bunun için mücadele ediyoruz.”

Zelenskiy, “Bütün askerlerimize, halkımıza ve bizimle birlikte, hakikatin yanında olan herkese teşekkür ediyorum. Yaşasın Ukrayna!” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber