Güncel Haberler

Adana’da ’organ ticareti’ şebekesine operasyon: 9 tutuklama – Son Dakika Türkiye Haberleri

İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı kaçak göçmenlik ve sınır geçişleri müdürlüğüne bağlı ekipler, yaklaşık bir ay önce İsrail'den medikal turizm amacıyla ülkeye gelen 7 kişinin pasaportunu inceleyerek 2'sinin sahte olduğunu tespit etti.

Adana havalimanından alınan detaylı görüntüleri ve güvenlik kamerası fotoğraflarını inceleyen ekipler, İsrailli olarak gösterilen iki kişinin aslında Suriye vatandaşı olduğunu tespit etti. ZMZ (21) Cum GİBİ (20) olduğunu öğrendi.

SORUŞTURMA KAPSAMLI OLDU

Polis daha sonra daha ayrıntılı bir araştırma yaptı ve Suriyeli şüphelilerin para karşılığında böbreklerini sattıklarını ve naklin gerçekleşmesi için alıcının İsrailli olduğunu keşfetti. EAM (28) Cum SAS(68)'in akrabası gibi davranarak sahte pasaport düzenlendiğini tespit etti.

ORGAN TİCARETİ ORTAYA ÇIKTI

Bu bilgiler doğrultusunda ekiplerin başlattığı teknik ve fiziki takibin ardından “Türkiye, İsrail ve Suriye üçgeni” ortaya çıktı.organ ticareti' ağının şifresi çözüldü.

TURİZM ORGANİZASYON AJANSININ PATRONU ÇIKTI

Ayrıca polisin yürüttüğü soruşturmada, Türk organizatörler arasında 7 şüphelinin yanı sıra turizm acentesi başkanının da olduğu belirlendi. MAU (58), AK (31) ile VE (51) bkz. F.Ö. Bunların kadın adaylar olduğu tespit edildi (49).

Ağın İsrail kısmı MAS'(32) tarafından yönetildiği belirlendi. Polis bu bilgiye dayanarak çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Baskınlarda 11 şüpheli tutuklanırken, adreslerde yapılan aramalarda 65 bin dolar, 10 bin 400 TL, 994 İsrail şekeli, çok sayıda sahte pasaport ve dijital malzeme ele geçirildi.

Operasyonda tutuklanan 11 şüpheli ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 11 şüpheliden MAM ve ED adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 9 kişi tutuklandı. Adli kontrole alınan İsrailli MAM'ın dava sonuna kadar Türkiye'de kalacağı, ED'nin ise tercümanlık görevini üstleneceği öğrenildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber