Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO zirvesi için ABD’de! Yoğun diplomasi trafiği başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere Amerika Birleşik resimleri'nin Başkenti Washington'a gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet Andrews Askeri Hava Üssü'nde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş ve Washington Büyükelçisi Sedat Önal Karşılaştı.

Erdoğan burada konaklayacağı şekilde geçti. Cumhurbaşkanı burada partinin sevgi gösterisiyle karşılandı.

Erdoğan'ı karşılayanların ellerinde Türkçe ve İngiliz “Hoşgeldiniz” yazılı pankartlar vardı. “Türkiye'nin gurur duyduğunu duyuyordu” sloganları da atıldı.

Cumhurbaşkanı ve eşi Emine Erdoğan, kendilerine sergilenen sevgi gösterisine el sallayarak karşlıklık yeşiller yaptı.

gdfgdg

Erdoğan daha sonra NATO'nun 75. Yılı Anma Etkinliğine düzenlenen Andrew W. Mellon Oditoryumu'nda katıldı.

Adasfaf

Görmeniz gereken tüm fotoğraflar burada.

fdsgsdg

Erdoğan programının bitiminde tekrar kalması hareket etti.

Burada da Başbakanı Viktor Orban'la bir araya geldi. Bakalım senin için neler olacak.

fdgsg

Öte yandan NATO üyesi 32 ülkenin gücüyle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı programda yaptığı konuşmada NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “İttifakımız, iki yıkıcı düny bir savaşını yaşamış insanlar tarafından kuruldu. Savaşın felaketini, acısını ve korkunç insan kaybını çok iyi biliyorlardı. Bu nedenle de bunun bir daha yaşanmaması konusunda karar vermeliydiler. NATO'nuzu satın alın, barışı koruyun ve özgürlük güvencesini almak için net bir amaç kurdular” dedi.

NATO'nun Belçika kuruluşu veya Washington anlaşmasının sadece 14 paragrafından ve birkaç sayfadan oluştuğunu ifade eden Stoltenberg, “Bu kadar az, bu kadar çok kişi için bu denli anlam ifade ettiği hiçbir zaman yoktu. Barış muhafaza edildi ve özgürlüğe son verildi”. Bu da NATO'nun tarihindeki en başarılı ittifakı güçlendirdi. 10 yıl önce NATO'ya geldiğimde NATO tarihinde en başarılı ittifak olmasına rağmen, dünyanın en uzun süreli ittifakı yoktu. Hayırlı olsun, antik Yunan şehir devletlerinin oluşturduğu ve 74 yıl süren Delian Birliği'ne aitti. Bu nedenle ittifakımızın 75. yıl dönümünde NATO'nun artık sadece dünyanın en başarılı ve en güçlü değil aynı zamanda tarihin en uzun dayanıklılık birliği olduğunu açıkladı.” adamak.

başparmaklar_b_c_9d9d26c3bc8864a9961702e154b49e34

“RUSYA'NIN KAZANMASINA İZİN VEREMEYİZ”

Rusya'nın Ukrayna'daki savaş nesilleridir ve büyük güvenlik krizi olduğunu vurgulayan Stoltenberg, “Ukrayna olağanüstü cesaret gösterdi ve NATO müttefikleri daha önce benzeri görülmemiş miktarda destek sağladı. Ancak uzatmalar, Ukrayna için desteğimiz kefillerimiz değildi. Yazının ayına göre aradığınız riski bulacaksınız. Burada Rusya gibi saldırgan bir komşunuz olduğunda ortada bedeli olmayan seçenekler bulunmuyor. Savaşta risksiz seçenek yoktur ve unutmayın, en büyük risk Rusya'nın Ukrayna'da kazanacağıdır. Bunun olmasına izin veremeyiz” dedi.

Rusya'nın kazanmasının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i daha da cüretkar hale getireceğini söyleyen Stoltenberg, “Aynı zamanda İran, Kuzey Kore ve Çin'deki otoriter liderleri de cesaretlendirecektir. Hepsi de Rusya'nın vahşi savaşını gerçekleştirdi. Hepsi, NATO'nun başarısızlığa uğratılması istiyor. Bu savaşın sonucu, önümüzdeki yıllar boyunca küresel güvenliği şekillendirecek. Özgürlük ve demokrasi için çıkmanın saati şimdi, dün ise Ukrayna” dedi.

İfade etmek
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Havalimanında büyük skandal: Çalışanlar her şeyi itiraf ettiHavalimanında büyük skandal: Çalışanlar her şeyi itiraf etti
Hakkari'de çekilen bu görüntü endişe yarattı!Hakkari'de çekilen bu görüntü endişe yarattı!
Başörtülü öğrencilere onlara toplamda kâr kalmadıBaşörtülü öğrencilere onlara toplamda kâr kalmadı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber