Güncel Haberler

Bankaları deprem korkusu sardı! Tek tek göç ediyorlar!

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremden Adıyaman, Hatay ve Malatya gibi birçok kent etkilendi. Ülkenin hazırlıksız yakalanması binlerce can kaybına neden oldu. Türk bankacılık devleri de İstanbul'da olası bir depreme karşı tedbirlerini artırıyor. Büyük bankalar veri ve personellerinin bir kısmını başkent Ankara'ya taşımaya başladı.

BANKALARIN B PLANI AKTİF

Amerikan finans kuruluşu Bloomberg'in haberine göre, Türk bankacılık devleri çok sayıda veri ve personeli başkent Ankara'daki ofislere taşımaya başladı. Denizbank'ın yanı sıra Garanti BBVA, QNB Finansbank ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) da çeşitli yedekleme planları üzerinde çalışmaya başladı.

Bir kaynağa göre İstanbul'daki Denizbank yönetimi Ankara'daki her birimden personel talebinde bulunurken, bir başka kaynak da başkente taşınmak isteyen herkesi teşvik etmeyi planladığını söyledi. Banka, İstanbul'daki genel merkezinin daha küçük bir versiyonu üzerinde çalıştığını söyledi. Banka, sorulara verdiği yanıtta amacının “İstanbul'u vurabilecek olası bir deprem sonrasında bankacılık hizmetlerinin kesintisiz devam etmesini sağlamak” olduğunu söyledi.

GARANTİ BBVA MERKEZİNİN BİR BÖLÜMÜNÜ DEVREDDİ

Bir Garanti BBVA kaynağı da bankanın veri merkezini ve genel merkezinin bir kısmını taşıdığını söyledi. Konuyla ilgili brifingde banka, “tedarikçilerinin, tesislerinin ve insan kaynaklarının bir kısmının deprem bölgesi dışında desteklenmesini” sağladığını söyledi.
QNB Finansbank ayrıca Ankara'daki genel müdürlük ekiplerine destek vereceğini ve tüm banka şube ve binalarının depreme dayanıklı olmasını sağlayacağını duyurdu.

TSKB, personelinin bir kısmını Ankara'da kiralık ofis alanına taşımış olsa da konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

banka1

MERKEZ BANKASI DA ANKARA'YA GİDİYOR

İstanbul'un finans merkezindeki yeni binaya rağmen Merkez Bankası, bazı personelini Ankara'ya geri çağırıyor. Deprem durumunda operasyonların devam etmesi için planın devreye alınması bekleniyor.

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş