Güncel Haberler

Kremlin: İran’ın Rusya’ya füze sevk ettiği iddiası gerçeğe dayanmıyor

Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada güncel gelişmelere ağırlık verdi.

İran'ın Rusya'ya füze gönderdiği yönündeki iddialara ağırlık veren Peskov, “Bu bilgiyi gördük. Bu tür bilgiler her zaman gerçeklere dayanmıyor.” dedi.

İran'ın önemli bir ortak olduğunu söyleyen Peskov, şunları söyledi: “En hassas olanlar da dahil olmak üzere mümkün olan tüm alanlarda ticari ve ekonomik ilişkilerimizi, iş birliğimizi ve diyaloğumuzu geliştiriyoruz. Bunu bölge halklarının çıkarları doğrultusunda geliştirmeye devam edeceğiz. ülke iki ülke.” dedi.

“Ukrayna’daki çatışmanın barış yoluyla sona erdirilmesi konusunda ilerleme yok”

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un Ukrayna meselesinin çözümüne yönelik bir barış planı hazırladığı haberlerine de değinen Peskov, bu planın detaylarına ilişkin bir bilginin bulunmadığını belirterek, “Hiçbir planı görmeden reddetmiyoruz ama anlamalıyız” dedi. tehlikede olan ne?” dedi.

Peskov, “Ukrayna'daki çatışmanın barış yoluyla sona erdirilmesi yönünde bir ilerleme yok. Bu konuda Avrupa ülkelerinden çeşitli açıklamalar görüyoruz ancak bu süreci yöneten ülkeden ve Batı'dan bir açıklama göremiyoruz.” dedi.

Sözcü Peskov, Kuzey Akım 1 ve 2 doğalgaz boru hatlarında 2022 yılında meydana gelen patlamalara ilişkin soruşturmanın detaylı bir şekilde yürütülmesi gerektiğini ekledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş