Güncel Haberler

Kayseri’deki son çocuk enfeksiyon hastalıkları uzmanı hekim de istifa etti – Son Dakika Sağlık Haberleri

Kayseri Şehir Hastanesi'nde görev yapan çocuk enfeksiyon hastalıkları uzmanı istifa etti. Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı eğitim dönemi için yurt dışına gitti. Halen hastane kadrosunda bulunan doktorun yurt dışına taşınmasının ardından şehirde başka çocuk enfeksiyon hastalıkları uzmanı kalmamıştı.

Abo Ol

google-haberler

Yayınlanma: 25.10.2024 – 04:00


Hastanelerde çocuk sağlığı ve hastalıkları bölümünde uzman personel sıkıntısı yaşanıyor. Çalışma koşulları diğer bölümlere göre daha ağır, geliri diğer branşlara göre daha düşük olan pediatri bölümü yeni mezunlar tarafından tercih edilmiyor. Uzmanların geri dönmesi nedeniyle bazı hastanelerde çocuk sağlığı ve hastalıkları bölümleri kapanmak zorunda kalıyor. Son olarak Kayseri Şehir Hastanesi'nde görev yapan çocuk enfeksiyon hastalıkları uzmanı istifa etti. Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı eğitim dönemi için yurt dışına gitti. Halen hastane kadrosunda bulunan doktorun yurt dışına taşınmasının ardından şehirde başka çocuk enfeksiyon hastalıkları uzmanı kalmamıştı.

DOKTOR BEKLİYORLAR

Konuyla ilgili Cumhuriyet'e değerlendirmede bulunan Kayseri Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Mehmet İlhan Şahin, “Maalesef illerde bu tür sıkıntılar yaşıyoruz. “Genel olarak devlet üniversitelerinin fakülteleri sıkıntı yaşıyor, sahip oldukları hocaları elde tutmakta, yenilerini bulmakta zorlanıyorlar” dedi. Şu anda eğitimini tamamladıktan sonra yurt dışına çıkacak doktorun dönüşünü beklediklerini kaydeden Şahin, bölümde sağlık hizmetlerinde şu anda herhangi bir kesintinin yaşanmadığını söyledi.


Cumhuriyet Tatil otel rezervasyonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber