Güncel Haberler

ABD Başkanı Joe Biden’a büyük şok! ABD Temsilciler Meclisi azil soruşturmasına resmen onay verdi

ABD Temsilciler Meclisi’nde yapılan oylamada 212 Demokrat “hayır”, 221 Cumhuriyetçi temsilci ise “evet” oyu kullandı. Söz konusu oylamayla birlikte Cumhuriyetçilerin Biden’a karşı bir süredir yürüttüğü azil süreci, oğlu Hunter Biden’a iş ilişkilerinde avantaj sağlayacağı iddiasıyla resmiyet kazandı.

“TAMAMEN SİYASİ VE TEMELSİZ”

Temsilciler Meclisi’nde yapılan oylamanın ardından konuyla ilgili açıklama yapan Biden, yargılamanın başından itibaren tamamen siyasi ve asılsız olduğunu savundu.

Temsilciler Meclisi tarafından yürütülen azil soruşturmasının, başkanlık seçiminin yapılacağı 2024 yılına kadar devam etmesi beklense de, bunun Demokrat başkan adayına yönelik siyasi bir davaya dönüşebileceği öngörüleri de Amerikan medyasına yansıyor.

Ancak Kongre’deki Cumhuriyetçiler, Biden ile oğlu Hunter Biden’ın iş anlaşmalarının araştırılması gerektiğini savunuyor.

ABD Başkanı Biden’a yönelik azil soruşturmasının başkanlık yarışının en önemli konuşulan konularından biri olması bekleniyor.

Temsilciler Meclisi soruşturmasının ardından Biden azledilirse Demokrat başkanın kaderini Senato oylaması belirleyecek.

DONALD TRUMP, SENATO OYLAMALARINDA BERAAT ETTİ

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2016-2020 yılları arasındaki görev süresi boyunca Temsilciler Meclisi’nde iki kez azledildi ancak Senato’nun oylarıyla aklandı.

Kaynak: AA

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Kar yağışı İstanbul kapılarına ulaştı!  38 saat boyunca aralıksız yağmur yağacak...Kar yağışı İstanbul kapılarına ulaştı! 38 saat boyunca aralıksız yağmur yağacak…
    Cinayetin nedeni kumar Cinayetin nedeni “Mavi Bebek” oyunu mu?
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gergin anlar!  Çelebi'nin bu sözleri gerilimi artırdı, Sırrı Sakık küfür ettiTürkiye Büyük Millet Meclisi’nde gergin anlar! Çelebi’nin bu sözleri gerilimi artırdı, Sırrı Sakık küfür etti

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking