Güncel Haberler

Suna Kepolu Ataman kimdir, nereli, hangi partili? Suna Kepolu Ataman’ın eşi kim?

AKP Diyarbakır Milletvekili İsimleri Kepolu Ataman, Meclis bahçesinde mangal partisi düzenledi. Ataman, hem basın mensuplarına hem de milletvekillerine, Diyarbakır’ın yöresel yemeği olan mangalda ciğer ikramında bulundu.

SUNA KEPOLU ATAMAN KİMDİR?

1972 yılında Diyarbakır’ın Silvan ilçesine bağlı Akçeltik köyünde doğdu. Babası, Adalet Partisi ve ANAP’tan üç dönem milletvekili olan Mahmut Kepolu’dur. Ailesinin beş kızından biridir. Orta ve yüksek öğrenimini yurt dışında tamamladı. Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DESİAD) ve daha birçok dernek ve sivil toplum kuruluşunda görev aldı.

SUNA KEPOLU ATAMAN’IN SİYASİ HAYATI

1999 yılında aşiret reisi iken Doğru Yol Partisi’nden siyasete girdi. Silvan ilçesinde parti başkanlığı görevini üstlendi. 2007 genel seçimlerinde Diyarbakır Demokrat Partisi’nin üçüncü milletvekili adayı oldu.Tarımın yanı sıra inşaat, madencilik ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren kendi şirketini yönetti. Milli Prodüktivite Merkezi tarafından 2008 yılının En Başarılı Girişimcisi seçildi.

2009 yılında Abdüllatif Şener önderliğinde kurulan Türkiye Partisi’nin kurucuları arasında yer aldı. 2015 ve 2018 genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Diyarbakır milletvekili adayı oldu; ama adı verilmedi. 2020 yılı itibarıyla AK Parti Kadın Kolları (MKYK) üyesi ve Diyarbakır İl Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

2023 genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Diyarbakır’daki üçüncü milletvekili adayı oldu ve 28. dönem milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nda görev yaptı.

SUNA KEPOLU ATAMAN’IN EŞİ KİMDİR?

2005 yılında Doğru Yol Partisi’nin düzenlediği Karadeniz gezisi sırasında tanıştığı Demokrat Parti genel sekreter yardımcısı Atilla Ataman ile 2007 yılında Ankara’da evlendi. Düğünün ardından bir süre siyasete ara verdi. Evliliklerinin ilk yıllarında eşiyle birlikte Ankara’da yaşadı ve 2009 yılında Trabzon’a taşındı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber