Güncel Haberler

ABD, Türkiye’ye Hamas’ın parasal kaynakları konusundaki endişelerini iletti

Batılı müttefikleri ve bazı Körfez ülkelerinin aksine Türkiye, Hamas’ı terör örgütü olarak tanımıyor.

REKLAM

ABD Hazine Müsteşarı Brian Nelson, Hamas’ın Türkiye’de para toplaması ve potansiyel olarak ülke yasalarını ihlal etmesi konusundaki “endişelerini” Türk hükümet yetkilileriyle paylaştığını söyledi.

Reuters’e göre Nelson, Türkiye’nin Hamas’ın bağış toplama planlarında “öne çıkan” bir ülke olduğunu ve İsrail’le savaş halinde olan grubun ek para arayışından muhtemelen kazançlı çıkacağını söyledi.

Nelson, “Hamas’ın gelecekteki olası terör saldırıları için (Türkiye’de) fon toplamaya ve mali destek almaya devam edebileceğinden son derece endişeliyiz” dedi. dedi.

Batılı müttefikleri ve bazı Körfez ülkelerinin aksine Türkiye, Hamas’ı terör örgütü olarak tanımıyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da açıklamalarında Hamas’ı “özgürlük savaşçıları” olarak nitelendirdi.

Nelson ayrıca Türkiye’nin Hamas’ın bağışçılardan, yatırım portföylerinden, hayır kurumlarından ve STK’lardan fon toplama yönündeki geçmiş çabalarıyla bağlantılı olduğunu da öne sürdü.

Ancak Nelson, Türk yetkililerin kendisine Hamas’ın Türkiye’de terör örgütü olarak kabul edilmediğini hatırlattığını, ancak Türkiye’nin kara para aklama ve şiddet eylemlerinin doğrudan finansmanı da dahil olmak üzere iç hukuk ihlallerine kesinlikle tolerans göstermeyeceğini hatırlattığını söyledi.

ABD, Hamas’ın yüz milyonlarca dolar değerinde olduğunu söylediği yatırım portföyünün Türkiye, Sudan, Cezayir, Birleşik Arap Emirlikleri ve diğer bazı ülkelerde faaliyet gösteren şirketleri içerdiğini iddia ediyor.

ABD, 7 Ekim’de İsrail’e düzenlenen saldırının ardından Hamas’a fon sağlanmasını engellemek amacıyla bazı Türk kişi ve kurumlara yaptırımlar uyguladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking