Güncel Haberler

Altında rekora ramak kaldı | Altın Haberleri

Altın fiyatları ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimiyle fiyatlanmaya devam ediyor. ABD'den gelen olumlu veriler ve Avrupa Merkez Bankası'nın faiz indirimine devam etmesi Fed'i faiz indirimine zorlayabilir.

Altın yatırımcıları kazançlarını artırmaya devam ediyor. ABD Merkez Bankası'nın olası faiz indirimini fiyatlayan ons ve gram altın yükselişini sürdürüyor. Ons altın rekor kırarken, gram başına altın da rekora çok yaklaştı.

ABD ekonomisine ilişkin verilerin ve Avrupa Merkez Bankası'nın ikinci faiz indiriminin verdiği olumlu mesajlar Fed'in hareket kabiliyetini etkileme ihtimalini artırdı.

Piyasa uzmanları Fed'in faiz oranlarını 20 baz puana kadar indirmesini beklerken, bazı Fed yetkilileri faiz indirimi hakkında konuşmanın zamanının geldiğini söyledi.

ALTIN ​​REKOR SEVİYELERDE

Ons altın güne 2.558 dolardan başladı. Gün içerisinde en düşük seviye 2556 dolar, en yüksek seviye ise 2570 dolardı. Şu anda 2567 dolardan işlem görüyor. Tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.570 dolara ulaştı.

Gram altın günü 2787 liradan açtı. Gün içerisinde minimum seviye 2786 lira, maksimum seviye ise 2807 lira oldu. Şu anda 2803 liradan satılıyor. 28 Ağustos'ta 2816 lirayla altın rekoru kırıldı.


Etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom