Güncel Haberler

AYM, Can Atalay hakkındaki gerekçeli kararını açıkladı!

İkinci kez hakları ihlal edilen tutuklu milletvekili Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararı açıklandı.

Can Atalay Anayasa Mahkemesi’nin açıklamasında, “Kamu gücünün eylem, işlem ve ihmallerinin Anayasaya uygunluğu konusunda kesin ve bağlayıcı karar verme yetkisi münhasıran Anayasa Mahkemesine aittir. Bu bağlamda Anayasa Mahkemesi, Bireysel başvuru yoluyla temel hak ve özgürlüğün ihlal edildiğine karar verilmesi halinde, bu kararın Anayasaya veya kanuna uygunluğunu inceleme ve kontrol etme yetkisine sahip bir merci bulunmadığı için, süreç ilk derece mahkemesinin başvuruda bulunmasıyla başlar. Yetkisi dahilindeki dosyayı Yargıtay’a götürmesi ve Yargıtay’ın Anayasa hükümlerini göz ardı ederek verdiği bir karara dayanması Anayasa’ya aykırıdır. “Verdiği sözü açıkça ihlal etmiş ve sonuçta başvurucu hakkının ihlaline yol açmıştır.” Bireysel adaylık, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı”.

(DHA)

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Heimlich manevrasıyla arkadaşını hayata döndürdü!Heimlich manevrasıyla arkadaşını hayata döndürdü!
İmamoğlu ile Rende arasındaki diyalog gündem oldu!İmamoğlu ile Rende arasındaki diyalog gündem oldu!
Bahçeli "Zühtü Bey kontrol kimde?" Dedi!  Portakal'dan olay şikâyeti: O ismi kastediyorsunuzBahçeli: “Zühtü Bey ip kimde?” Dedi! Portakal’dan olay şikâyeti: O ismi kastediyorsunuz

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking