Güncel Haberler

Sebze ve meyveleri yıkarken bunu yapıyorsanız dikkat! Bilimsel çalışmalar ortaya koydu, vücuda büyük zararı var

Meyve ve sebzeler sağlık açısından önemli bir besin kaynağıdır. Ancak bu besinlerin tüketilmeden önce mutlaka yıkanması gerekmektedir. Bağırsak sağlığı açısından büyük önem taşıyan bu besinler, tarladan sofraya gelinceye kadar birçok süreçten geçer.

BİLİMSEL ÇALIŞMALAR ORTAYA ÇIKTI

Amerika Birleşik Devletleri Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından yürütülen araştırmaya göre gıdalar, temiz akan su altında iyice fırçalanarak daha iyi temizlenebilmektedir.

J2

Bilimsel çalışmalara göre meyve ve sebzeleri karbonatlı suya batırarak yıkamanın, su ve sirkeye batırılarak yıkanan meyve ve sebzelere göre daha fazla pestisit kalıntısının giderilmesine yardımcı olduğu gösterilmiştir.

J3

SİRKEYİ SUDA BIRAKMAYIN!

Pestisitlerin gıda yoluyla insan vücuduna girmesi dolaşım sistemi bozukluklarına, karaciğer ve böbreklerde olumsuz durumlara neden olabilir.

Tarımda bitkilere zarar verebilecek zararlıları ve yabancı otları yok etmek için kullanılan bir madde olan pestisitler, sağlığı ciddi şekilde tehdit ediyor. Bu kimyasallardan kurtulmak için meyve ve sebzelerin uygun şekilde temizlenmesi gerekir.

Böylece bahsi geçen zehirlerin yüzde 90’ı daha güçlü ve daha zararlı hale geliyor. Bu nedenle meyve ve sebzeler sirkeli suda saklanmamalıdır.

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Oktay Vural, Mansur Yavaş'ın önünde mi?  Canlı olarak duyurulduOktay Vural, Mansur Yavaş’ın önünde mi? Canlı olarak duyuruldu
Heimlich manevrasıyla arkadaşını hayata döndürdü!Heimlich manevrasıyla arkadaşını hayata döndürdü!
İmamoğlu ile Rende arasındaki diyalog gündem oldu!İmamoğlu ile Rende arasındaki diyalog gündem oldu!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking