Güncel Haberler

‘Beklediğimiz artçı daha meydana gelmedi’ Deprem uzmanından dikkat çeken açıklama ‘6-6.6 arası olursa bölge uzun bir süre rahatlayacak’

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 09.31'de merkez üssü Pazarcık'ta 5 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte meydana geldiği öğrenilirken, deprem Gaziantep, Adana ve Osmaniye'de de hissedildi.

“6.6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREMLE O BÖLGE RAHATLANACAK”

Depremin ardından İhlas Haber Ajansı'na konuşan Jeofizik Mühendisleri Odası Genel Merkez Onur Kurulu üyesi Jeofizik Yüksek Mühendisi Melih Baki, şunları söyledi: “Deprem bir artçı sarsıntıdır. Kahramanmaraş, Malatya ve Bingöl mobilyaları arasındaki 2. blok başarısız oldu. Artçı sarsıntılar karantina kalkana kadar devam edecek. Beklediğimiz artçı sarsıntı gerçekleşmedi. 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin artçısı ise 6 büyüklüğünde bir depremdir, “6 ila 6,6 büyüklüğünde bir deprem olursa o bölge uzun süre kalkar” dedi.

1bb6b0f0-1a30-4572-90e7-7bdbe379e9ca

Melih Baki ise her duruma hazırlıklı olmak gerektiğini ve önlem alınması gerektiğini söyledi. (İHA)Bu içerik Hande Dağ tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom