Güncel Haberler

Belirtileri yaşıyorsanız nedeni kahvaltıyı atlamanız olabilir!

Kahvaltı vücudun ve beynin günlük enerji ihtiyacını karşıladığı için günün en önemli öğünü olarak kabul edilir. Ancak zaman kısıtlılığı, uyku ihtiyacı, açlık hissi gibi nedenlerle kahvaltının atlanması oldukça yaygındır.

Ancak kahvaltıyı atlamanın da bazı faydaları vardır. Zamandan tasarruf sağlar, daha kullanışlıdır ve paradan tasarruf sağlar, ayrıca sabah erken saatlerde egzersiz yapanlar için daha uygun olabilir.

UZMANLARIN DİKKATİNE!

Kahvaltıyı atlamanın dezavantajları da göz ardı edilmemelidir. Kahvaltıyı atlamak irritabl bağırsak sendromunu kötüleştirebilir, kalp hastalığı riskini artırabilir, açlığı artırabilir ve kan şekeri düzeylerini değiştirebilir.

Diyetisyenler kahvaltıyı atlayanların bazı belirtileri dikkate almasını öneriyor. Bunlar öğleden sonra düşük enerji, düşük ruh hali, zihinsel karışıklık, baş ağrıları, yoğun karbonhidrat isteği, istenmeyen kilo kaybı, yeme alışkanlıklarındaki değişiklikler ve uyku bozukluklarını içerir.

Kahvaltıyı atlamanın olası dezavantajlarını azaltmanın yolları arasında sabah atıştırmalıklarının, özellikle de yüksek proteinli olanların tüketilmesi ve besleyici kahvaltı seçeneklerinin hazırlanması yer alır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking