Güncel Haberler

Biden: Gazze’de Ramazan’dan önce ateşkes anlaşması için çalışıyoruz

ABD Başkanı Joe Biden, Ramazan ayı başında İsrail ile Hamas arasındaki savaşta ateşkes anlaşmasına varmayı “umduğunu” ancak henüz oraya varamadığımızı söyledi.

REKLAM

Beyaz Saray’da gazetecilere konuşan Biden, Ramazan ayı başında bir anlaşma bekleyip beklemediği sorulduğunda şu yanıtı verdi: “Umarım öyledir, bunun üzerinde hâlâ sıkı çalışıyoruz ama henüz o noktada değiliz.” O cevapladı:

Ramazan ayı 10 Mart’ta başlayacak.

“Oraya varacağız ama henüz orada değiliz.” Biden helikopterine doğru yürürken ayrıntıya girmeden temkinli bir şekilde şunları söyledi: “Başaramayabiliriz.”

Hafta başında yayınlanan bir başka açıklamada Biden, Pazartesi gününe kadar İsrail ile Hamas arasındaki çatışmayı altı hafta boyunca sona erdirecek bir anlaşma beklediğini söyledi.

Antalya Diplomatik Forumu’nda konuşan Filistin Yönetimi Dışişleri Bakanı Riyad El Maliki, Ramazan ayına kadar ateşkes anlaşmasına varmayı umduğunu söyledi.

Antalya’da düzenlediği basın toplantısında konuşan Maliki, Filistin Yönetimi’nin savaştan sonra Gazze’yi yönetecek “tek meşru otorite” olacağını söyledi.

İsrail işgali altındaki Batı Şeria’nın bazı kısımlarında sınırlı özerklik uygulayan Filistin Yönetimi, 2007’de Gazze’nin kontrolünü Hamas’a kaptırdı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking