Güncel Haberler

Çin, Pakistan ile İran arasındaki tansiyonun düşürülmesinde yapıcı rol oynamayı teklif etti

Geo News televizyonuna konuşan Yang, Pakistan ve İran’ın bölgede ve İslam dünyasında iki önemli ülke olduğunu vurgulayarak, Pekin yönetiminin İslamabad ile Tahran arasındaki farklılıkların müzakereler ve diğer barışçıl yollarla çözülebileceğini umduğunu vurguladı.

Yang, ülkesinin Pakistan ile İran arasındaki gerilimin azaltılmasında yapıcı bir rol oynamak istediğini söyledi.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı bu sabah, İran’ın Sistan-Belucistan eyaletindeki “terörist sığınaklarına” karşı yüksek düzeyde koordineli ve hedefe yönelik bir dizi askeri saldırının gerçekleştirildiğini duyurdu.


İran, örgütün Pakistan’ın Belucistan eyaletindeki kamplarını hedef alıyor

İran’ın yarı resmi Tasnim Haber Ajansı, 16 Ocak’ta Ceyşul Adl örgütünün Pakistan’daki kamplarının füzeler ve insansız hava araçlarıyla hedef alındığını duyurdu.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, İran’ın 16 Ocak’ta sınır eyaleti Belucistan’ın Panjgur bölgesine hava saldırısı düzenlediğini, saldırıda 2 çocuğun öldüğünü, 3 kız çocuğunun da yaralandığını duyurdu.

Pakistan dün Tahran büyükelçisini geri çağırma kararı alarak, şu anda İran’ı ziyaret eden İran’ın İslamabad büyükelçisinin bir süre daha dönmeyebileceğini Tahran’a bildirdi.


Ceyş el-Adl Örgütü

İran’da terör örgütü olarak kabul edilen “Ceyşul Adl”, “Sünni Beluci halkının haklarını savunduğunu” iddia ediyor ve ülkenin güneydoğusunda yer alan Sistan-Belucistan eyaletinde zaman zaman İran’a karşı silahlı eylemler düzenliyor. Pakistan’la sınır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking