Güncel Haberler

Dünya Sağlık Örgütü: Ayda 10 bin kişi Covid-19 nedeniyle ölüyor

Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüsün yanı sıra grip, rinovirüs ve zatürreye bağlı solunum yolu hastalıklarında dünya çapında bir artış olduğunu söyledi.

REKLAM

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus, Noel ve yılbaşı kutlamaları nedeniyle gündeme gelen JN.1 varyantının küresel olarak yayıldığını ve Kovid-19 vakalarının yükselişte olduğunu söyledi.

Tedros, Aralık ayında yaklaşık 10.000 ölümün rapor edildiğini, bu trend bilgisini paylaşan yaklaşık 50 ülkede ay içinde hastaneye yatışların %42 arttığını söyledi.

Bu veriler ağırlıklı olarak Avrupa ve Amerika’daki ülkeler tarafından paylaşılıyor.

DSÖ’nün Cenevre’deki genel merkezinde gazetecilere konuşan Tedros, şunları söyledi: “Her ne kadar ayda 10.000 ölüm, salgının zirvesindekinden çok daha az olsa da, bu düzeyde önlenebilir ölüm kabul edilemez.” dedi.

Haber verilmeyen diğer yerlerde vaka artışının “kesin” olduğunu söyleyen Tedros, hükümetlere gözetimi sürdürme çağrısında bulundu ve tedavi ve aşılara erişimin devam etmesinin sağlanmasını önerdi.

Solunum hastalıkları artıyor

JN.1 varyantı bir Omicron varyantı olduğundan mevcut aşıların yine de bir miktar koruma sağlaması bekleniyor.

DSÖ’nün Kovid-19 ile mücadele teknik müdürü Maria Van Kerkhove de toplantıda, dünya genelinde koronavirüsün yanı sıra grip, rinovirüs ve zatürreye bağlı solunum yolu hastalıklarında artış olduğunu belirtti.

Van Kerkhove, “Bu eğilimlerin Kuzey Yarımküre’deki kış aylarında Ocak ayına kadar devam etmesini bekliyoruz” dedi. dedi ve şu anda yaz mevsiminde olan güney yarımkürede Kovid-19’un yükselişine dikkat çekti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking