Güncel Haberler

Risk grubunda enfeksiyonlar ciddiye alınmalı

Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya paylaşımında üst solunum yolu enfeksiyonları, grip ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkların arttığı bir dönemde olduğumuzu söyledi.

Hastalıklarının çoğunun virüslerden kaynaklandığını, istirahat ve semptomatik tedaviyle iyileştirilebildiğini belirten Koca, şöyle konuştu: “Ancak bağışıklık sistemi baskılanmış hastalarda ve risk grubuna giren kişilerde grip belirtileri olan enfeksiyonlar ciddiye alınmalıdır. yaş gibi nedenlere bağlı.” bilgiyi verdi.

Bakan Koca’nın paylaşımında Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Baş Koordinatör Doktoru Aziz Ahmet Sürel’in açıklamalarına da yer verildi.

Surel, her yıl olduğu gibi üst solunum yolu hastalıkları nedeniyle hastanede sezonluk yoğunluk yaşandığını ancak beklenen bir yoğunluk olduğu için hastane kapasitesinin bunu kaldırabileceğini kaydetti.

Surel, yıllık ortalamaya bakıldığında acil servise başvuran hasta sayısında bir artış olmadığını, oransal olarak bakıldığında ise üst solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle başvuran hasta sayısında artış olduğunu söyledi. hasta dağıtımı.

Surel, bu hastaların çoğunun semptomatik tedavi ve istirahatle iyileştiğini ancak belli yaşta olan veya bağışıklık sistemi baskılanmış bazı kişilerde bu enfeksiyonların ciddiye alınması gerektiğini söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking