Güncel Haberler

Gündüz sanayide gece ringde – Son Dakika Haberleri

Pasinler ilçesinde yaşayan Pınar-Nevzat Çalışır çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü olan Erzurum Teknik Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Emirhan Çalışır, büyük bir başarıya imza attı. 6 yıldır yaptığı kickboks sporunda.

Bu yıl mayıs ayında İstanbul’da düzenlenen sekizinci Türkiye Açık Wako Dünya Kupası’nda 63 kilo kategorisinde hafif vuruş kategorisinde birinci, hafif temas kategorisinde ise üçüncü oldu.

[Fotoğraf: DHA]

2022 yılında Ordu’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda ikinci, 2023 yılında Urfa’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda üçüncü, 2023 yılında Mardin’de düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda ikinci ve üçüncü olan Çalışır, milli takıma katılma şansını 1 puanla kaçırdı. Geçen yıl yaşadığı sakatlık nedeniyle noktayı koydu.

Fotoğraf: DHA[Fotoğraf: DHA]

Çalışır, hedefinin bu yıl milli takım forması giymek olduğunu söyledi.


“İlçede bir kaynakhanede çalışıyorum. Aynı zamanda Erzurum Teknik Üniversitesi Spor Bölümü 1. sınıf öğrencisiyim. Eğitimim sırasında okulumuza gösteri amaçlı gelen kickboks sporcularından çok etkilendim. Lise yıllarında bu sporu yapmaya başladım. Bir süre antrenörüm olmadığı için evimizin bahçesinde araba lastikleri, halılar, demir çantalar ve vur-kaç objeleri kullandım. “Çeşitli ekipmanlar kurdum. ve eğitimli. Her sporcu gibi benim de hedefim önce milli formayı giymek, ardından da olimpiyatlarda ülkemi en iyi şekilde temsil etmek.”


Fotoğraf: DHA[Fotoğraf: DHA]

Erzurum Büyükşehir Belediyesi sporcusu Emirhan Çalışır, geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlediği “Sporun En İyileri” yarışmasında plaket aldı.

Çalışır, antrenörleri Cebrail Gençoğlu ve Emre Şahin gibi kendisinin de hem dünyada hem de Avrupa’da üst sıralara tırmanarak başarıdan başarıya gitmek istediğini söyledi.


“Giyeceğim yükselen yıldız formayla uluslararası organizasyonlara katılarak ve çok çalışarak bu sporun zirvesine çıkacağım.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking