Güncel Haberler

Kuzey Kore: ABD yüzünden silahlı çatışma gerçeğe dönüşüyor

Kuzey Kore lideri Jong Un, komutanlarına, askeri çatışmayı seçmeleri halinde “ABD ve Güney Kore’yi yok etmek için en güçlü araçları seferber etmeleri” talimatını verdi.

REKLAM

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Kore Yarımadası’nda silahlı çatışma tehlikesinin ABD dahil düşmanların manevraları nedeniyle hızla gerçeğe dönüştüğünü söyledi.

Başkan Kim, askeri çatışmayı seçmeleri halinde ABD ve Güney Kore’yi yok etmek için en güçlü araçların seferber edilmesini emretti.

İşçi Partisi genel merkezinde üst düzey askeri liderleri ağırladığı toplantıda konuşan Kim, ülkenin kendisini korumak için “değerli kılıcını keskinleştirmesi” gerektiğini kaydetti.

Kuzey Kore lideri şunları söyledi: “Düşman askeri çatışmayı seçerse, ordumuz tereddüt etmeden en zorlu araç ve yetenekleri harekete geçirmeli ve onları tamamen yok etmek için ölümcül bir darbe indirmelidir.”

Kuzey Kore, en büyük balistik füzelerini test etti ve ilk askeri keşif uydusunu 2023’te fırlattı. Kim, bunları ülkenin ordusunun modernizasyonunda büyük ilerlemeler olarak nitelendirdi.

Cumartesi günü sona eren beş günlük İşçi Partisi toplantısında nükleer cephaneliğin artırılması, askeri insansız hava araçları inşa edilmesi ve 2024 yılında üç yeni casus uydunun fırlatılması sözü verildi.

Güney Kore’den karşı saldırı

Geçen yıl Güney Kore ile tatbikatları hızlandıran ABD, nükleer füze denizaltıları, uçak gemileri ve büyük bombardıman uçakları da dahil olmak üzere bölgeye stratejik askeri varlıklar konuşlandırdı.

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, “Kuzey Kore’nin nükleer ve füze tehdidini sona erdirmek” için ABD’nin genişletilmiş caydırıcılığını kullanan bir sistemi tamamlama sözü verdi. Bu sistem, nükleer silahlar da dahil olmak üzere ABD askeri kaynaklarının kullanılması stratejisini ifade etmektedir.

Başkan Yoon, savunma hatlarını incelemek için geçen Perşembe günü doğu Yeoncheon İlçesindeki ön cephe birliklerini ziyaret etti ve askerlere, “Düşmanın provokasyon arzusunu derhal ve kararlı bir şekilde ezmenizi istiyorum.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking