Güncel Haberler

Hindistan’da doktorlar greve gitti – Son Dakika Dünya Haberleri

NDTV'nin haberine göre, geçen hafta işlenen cinayet nedeniyle bugün ülke genelindeki çoğu hastanede zaruri olmayan tüm hastane hizmetleri durduruldu.

Doktorların çalışmayı bıraktığı Hindistan'da sağlık merkezlerinde 24 saat boyunca sadece kişiler muayene edilebiliyor. “acil hizmetler” Hizmetin verileceği açıklandı.

Bu kapsamda ülkenin birçok şehrinde doktorlar ve sağlık görevlileri sokaklara çıkarak protesto gösterileri düzenledi.

Doktorlar, sağlık çalışanlarının koşullarının iyileştirilmesi ve güvenliklerinin sağlanması çağrısında bulundu.

Hindistan Tabipler Birliği (IMA) konuya ilişkin yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının şiddetten daha iyi korunması için yasaların güçlendirilmesi ve hastanelerde güvenlik önlemlerinin artırılması gibi taleplerin de aralarında bulunduğu bir dizi önlemin uygulanması gerektiğini kaydetti.

Öte yandan doktorun öldürülmesi ülkedeki siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarında geniş tepkiye yol açtı ve olay protestolara konu oldu.

Başbakan Narendra Modi söz konusu cinayeti kınarken, “Kadınlara yönelik canavarca davranışlar en ağır şekilde ve hızla cezalandırılmalı” dedi.

NE OLDU?

Kalküta'daki RG Kar Tıp Fakültesi'nde görev yapan 31 yaşındaki doktor, 8 Ağustos'ta 36 saatlik vardiyasının ardından çalışanlara ayrılmış dinlenme odası olmadığı için seminer odasında uyudu. Ertesi sabah ekipler, kadının cansız, yarı çıplak ve vücudunun çeşitli yerlerinden ağır yaralanmış cesedini buldu.

Konuyla ilgili olarak hastanede gönüllü olarak çalışan Sanjoy Roy isimli memur tutuklandı. Ancak “örtbas etme ve ihmal” iddialarının ardından dava yerel polisten Merkezi Soruşturma Bürosu'na (CBI) devredildi.

Sosyal medyadan yapılan çağrılar üzerine ilin birçok kenti ve Kalküta kentinde binlerce kişi bir araya geldi. Kalküta'da 100 noktada gösteriler yapılırken, olay Yeni Delhi, Haydarabad, Mumbai ve Pune gibi kentlerde de protestolara yol açtı.

Ülkenin çeşitli şehirlerinde çok sayıda doktor, meslektaşlarının tecavüze uğraması ve öldürülmesi nedeniyle süresiz grev kararı aldıklarını açıkladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş