Güncel Haberler

İYİ Parti’de ‘Şeyh Said’ tartışması derinleşiyor! 12 bin 750 kişi istifa etti

Diyarbakır’da yapılacak yeni yolun “Şeyh Said Bulvarı” olarak anılacağı ve “en önemli değerlerden biri” olacağı yönündeki açıklaması nedeniyle hakkında disiplin işlemi başlatılan eski Devlet Bakanı ve İYİ İstanbul Milletvekili Mehmet Salim Ensarioğlu Bölgemize ait” diyerek dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla partisinden istifa ettiğini duyurdu. Bu duruma tepki olarak, Diyarbakır parti yönetimi ve 17 ilçe başkanı, yaptıkları basın açıklamasıyla partiden istifa ettiklerini duyurdu.

“Yanınızda olmamız söz konusu değil”

İl başkanı oğlu Vejdin Ensarioğlu, Salim Ensarioğlu’nun siyasette kendisi için bir düşünce ekolü olduğunu belirterek, şunları söyledi: “İyi Partili olarak görevimde birçok parti lideri arkadaşım gibi biz de büyük zorluklar aşarak bu noktaya geldik. 2018 yılından bu yana görev yaptığım Parti Diyarbakır İl Başkanıyım. Devletimizi, bayrağımızı, milletimizi seven demokratik duruşumuz ortadadır. Bunun yanı sıra hak, hukuk, adalet ve vatanımızın bekası için çalışan siyasi geçmişim de ortadadır. Devlet benim kişisel çıkarlarımın önünde geldiğinden, parti içinde benim gibi düşünmeyen, mevki ve hırs sahibi olanların yanında yer almamız söz konusu olamaz.

490cfd16b9918156c1e565e93af62724

ENSARİOĞLU’NA DESTEK VERDİLER

Bakanımız ve İstanbul Milletvekili Mehmet Salim Ensarioğlu’na son birkaç gündür sosyal medyada yapılan haksız ve asılsız suçlamaları üzüntüyle kınıyoruz. Kayyım tarafından işletilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, Diyarbakır’da bir caddeye Şeyh Said adını vermesi toplumun büyük bir kısmı tarafından doğal karşılanırken, eski Devlet Bakanımızın sosyal medyada Şeyh Said’e yapılan kaba hakaretleri reddeden açıklaması hiçbir şey içermiyordu. Cumhuriyet değerlerini rencide edecek veya vatana ihaneti çağrıştıracak bir ifade yoktur. 21. yüzyılda yeni bir tarih yazmak, milletimize üçüncü bir yol göstermek için sevdiğimiz ve özgür ve bağımsız olarak yoluna devam etmesini arzuladığımız İYİ Parti ne yazık ki özgür ve bağımsız fikirlere tahammül edememiştir.

c71a5a2f3a0d4e4d303adb8506ac4656

12 BİN 750 ÜYE İSTİFA ETTİ

Bakanımızın talebi üzerine başlatılan linç kampanyasına karşı olduğumuzu tüm kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Ancak cenazelere bile saygı göstermeyen, tahammülü olmayanlara şunu hatırlatmak isteriz. 21. yüzyıldayız, siyasi ve bölgesel büyüğümüz değerli Salim Ensarioğlu’nun bulunmadığı bir yerde varlığımız söz konusu olamaz. “Bu vesileyle, Diyarbakır il ve ilçe teşkilatlarımız ve ayrıca 12 bin 750 üyemizle birlikte İYİ Parti’den istifa ettiğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz” dedi. (DHA)

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Resimler bana şunu söyletti Fotoğraflar bana “vazgeç” dedirtti! Ambulansa yol vermedi
İstanbul'da şiddetli fırtına!  ağaçlar düştüİstanbul’da şiddetli fırtına! ağaçlar düştü
Cinayetten aranıyordu, yakalanması herkesi şok etti!Cinayetten aranıyordu, yakalanması herkesi şok etti!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking