Güncel Haberler

Kral 3. Charles’ın kanser hastalığı Prens William için ne anlama geliyor?

Kraliyet unvanlarından ve görevlerinden feragat eden Prens Harry, babasının teşhisinin ardından yaşadığı ABD’den Salı günü İngiltere’ye döndü. Peki bu Harry ve kardeşi arasındaki buzları kırabilecek mi?

REKLAM

Babası Kral III. İngiltere Prensi William, Charles’ın kanser tedavisi görmesi ve eşinin ameliyattan sonra iyileşmesi nedeniyle Çarşamba günü kraliyet görevlerine dönecek.

Kralın kanser teşhisi ve Pazartesi günü açıklanan Catherine’in karın ameliyatı, William’ın ağır bir kraliyet yükünü omuzlamasına neden oldu.

Charles’ın en büyük oğlu ve tahtın varisi olan 41 yaşındaki William, 16 Ocak’ta hastaneye kaldırılan eşi Galler Prensesi Kate ve üç çocuğunun bakımı için halkın önüne çıkmasını erteledi.

Ancak Çarşamba günü göreve dönecek ve Londra Hava Ambulansının Londra’nın merkezindeki yıllık bağış toplama galasına katılmadan önce Windsor Kalesi’nde ödüllerini sunacak.

Prensin ayrıca, babasının bakımını üstlenirken diğer kraliyet mensupları Prenses Anne ve Kraliçe Camilla ile birlikte bazı görevlerini üstlenmesi bekleniyor.

Kral Charles’ın hastalığı Prens William için ne anlama geliyor?

İngiliz halkı, resmi görevlerinin yanı sıra aile sorumluluklarını da sürdürmenin çifte yüküyle karşı karşıya olduğunu söyledikleri William’a sempatilerini dile getirdi.

Emekli Sue Hazell, Buckingham Sarayı’nın önünde AFP’ye verdiği demeçte, “Zor bir işi var çünkü karısının durumu şu anda çok kötü, bu da zavallı William üzerinde ekstra baskı oluşturuyor, ancak eminim ki o bu işi başaracaktır.” Kralın Londra’daki evlerinde: “Bunu aşacaktır” dedi.

Kensington Sarayı ofisi Kate’in en az 31 Mart’a kadar dinlenmesi gerektiğini duyurdu.

Yetkililer, Kate’in ameliyatıyla ilgili, bunun kanserle ilgili olmadığını söylemek dışında ayrıntı yayınlamadı.

44 yaşındaki Kanadalı turist iş kadını Sarah Paterson, büyükbabası ve büyükannesinin ölümünün yanı sıra babası ve karısının yaşadığı sağlık sorunları göz önüne alındığında William’ın “zor durumda” olduğunu söyledi.

Ancak William’ın iyi bir milletvekili olacağından “%1000” emin olduğunu söyledi ve ekledi: “Muhtemelen beklediğinden daha kısa sürede kral olacağını düşünüyorum.”

Öte yandan Kral Charles, kişisel sağlık konularında son derece ketum olduğu bilinen bir aile geleneğini bozarak, durumu hakkında açık sözlü olduğu için övgüyle karşılandı.

22 yaşındaki İtalyan turist Giacomo Lanza, “Birisinin sorunları hakkında bu şekilde konuşması güzel bir görüntü” dedi.

Prens Harry Buckingham Sarayı’na dönecek mi?

Kral Charles, duyurudan kısa bir süre sonra Clarence House’taki evinden ayrılırken rahatlamış görünüyordu ve doğu İngiltere’deki taşra mülkü Sandringham’a doğru yola çıktı.

Ancak yine de kraliyet unvanlarından ve görevlerinden feragat eden Prens Harry, babasının teşhisinin ardından Salı günü yaşadığı ABD’den İngiltere’ye döndü.

Haber, Charles’ın saltanatının başlangıcını olumsuz etkileyen aile içi gerginliklerin giderilmesinde katalizör görevi görebileceği yönünde yorumlara yol açtı.

Ancak Harry ile ağabeyi William arasında “çok derin” bir uçurum var.

Kraliyet yorumcusu Richard Fitzwilliams, Sussex Dükü olarak da bilinen Harry ile kraliyet ailesinin geri kalanı arasındaki anlaşmazlığı “çok derin” olarak nitelendirdi.

REKLAM

Geçtiğimiz yıl hem babası hem de erkek kardeşiyle gergin bir ilişki yaşayan Prens Harry, salı günü kralla görüştü.

Harry’nin tam ziyaretinin ne kadar süreceği belli değil ancak kralla görüşmenin çok kısa olduğu bildirildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking