Güncel Haberler

Prof. Dr. Naci Görür’den Tokat’ta meydana gelen 5.6’lık depreme ilişkin ilk açıklama: ‘Orta büyüklüğe yakın…’ – Son Dakika Türkiye Haberleri

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde dün gece meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depremin ardından bugün saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kent merkezinde herhangi bir yıkımın olmadığı belirtilirken, Sulusaray'ın Buğdaylı köyünde bazı evlerin yıkıldığı açıklandı.

Deprem bilimcisi Prof. Dr. Naci Görürİlk açıklama bizden geldi. Dün yaşanan 4.1 büyüklüğündeki depreme dikkat çeken Görür, X hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:Tokat Sulusaray'da 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Dün gece aynı yerde 4,1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. İlk deprem bir uyarı şokuydu. Şu anki deprem ortalamaya yakın büyüklükte. Daha önce de yazdığım gibi KAF'ın Tokat'tan ayrılıp güneybatıya Anadolu Levhası'na uzanan kolu üzerinde yer alıyor. Bu deprem kalitesiz bina stoğu ve yeraltı yapılarında yıkıcı olabilir. Acil şifalar“dedi.

“6 ŞUBAT'I NE KADAR UNUTTUSUNUZ?”

Görür,'Halkıma duyuruNotla birlikte yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Şu anda televizyonda yaşanan sahnelere çok aşinasınız, değil mi? Tıpkı komedi gibi. Bir deprem var. Televizyonlar konuşmaya başlıyor. Deprem uzmanları sıralar halinde görünüyor. Sızıntı yoksa minnettar olacaksınız. Gece dışarıda olacaksın. Sonra unutulacak. Deprem büyükse acı ve üzüntü olur. Canlarım, tüm bunlar ne kadar sürecek? Neden depreme dayanıklı yerleşim bölgeleri talep etmiyorsunuz? Harekete geçmiyor musunuz? 6 Şubat'ı ne kadar çabuk unuttun? Deprem bizim için domates veya kırmızı et fiyatından daha mı önemli? Mülkün sahibi sensin.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking