Güncel Haberler

Sedat Peker ile görüntülü konuşmasıyla hatırlanıyor: Hadi Özışık hakkında 2 yıl 4 aya kadar hapis istemi – Son Dakika Siyaset Haberleri

Sosyal medya platformu YouTube üzerinden 20 Ocak 2023'te yayınlanan bir videoda, Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in, 6 yaşındaki kızı HKG'yi 'dini nikah' adı altında müridi Kadir İstekli ile evlendirmesi operasyonuna müdahil olmak istediğini söyleyen radyocu Zeki Kayahan Coşkun' yönelik sözler nedeniyle gazeteci Hadi Özışık hakkında dava açıldı.

Avukatı Anadolu Cumhuriet Başsavcılığına şikayet dilekçesi vererek Zeki Kayahan Cuşkun, Hadi Özışık'ın kendisine itiraz ettiğini iddia etti. Savcılık tarafından sağlanan iddianamede, Hadi Özışık'ın, Cışkun'a yönelik, “…Radyocu diyor ki ben müdahil olmak istiyorum. Ol kardeşim. Olman lazım. Gerçeklerin ortaya çıkması için olması gerekiyor. Sahtekarlıkların ortaya çıkması için olması gerekiyor. .. “düzenli sözlere yer verildi.

“ŞAŞKINLIK İFADESİ OLARAK KULLANDIĞIM İFADELER”

Sanık Hadi Özışık, iddianamedeki çıkarında 40 yıldır gazetecilik yapan, videoda yayımlanan konuların Zeki Kayahan Coşkun'un şahsıyla ilgilalı kapasitesini, söz konusu HKG davalarıyla ilgili olduğunu, günlük hayatta da sık sık 'ulan ve lan' gibi tabirleri kullandığını, bu tabirleri ise olarak kullanımlarını ve bunların müştekiye yönelik olmadığını savundu.

“AŞAĞILAMA KASTI VAR”

İddianamede, Hadi Özışık tarafından kullanılan ifadelerin, 'eleştiri kapsamında dile getirilmesinde izin verilmeyen ve aşağılama kastı mahiyette' içerdiği değerlendirilerek, bu ifadelerin özgürin içeriğinin aşılduğu kaydedildi. Savcılık, sanık Özışık'ın, 'hakaret' suçundan 3 ay 15 gün 2 yıl 4 ay kadar hapsini talep etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking