Güncel Haberler

Sosyal medyadan paylaştı! ABD Dışişleri Bakanı Blinken’dan Bakan Fidan ile görüşmesine dair açıklama

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Washington’da İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği Temas Grubu üyeleriyle temasları kapsamında Amerikalı mevkidaşı Antony Blinken ile görüştü. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da kritik toplantıya ilişkin bir açıklama yaptı.

Blinken, X sosyal platformundaki paylaşımında Fidan’la Washington’da buluştuğunu hatırlattı.

Toplantıya ilişkin Blinken şunları söyledi: “Fidan’la İsrail-Hamas çatışmasını, çatışmanın bölgedeki başka yerlere sıçramaması için gösterilen çabaları, kalan rehinelerin serbest bırakılması ihtiyacını ve insani yardım sağlanmasını görüştük.” dedi. Blinken, paylaşımında İsveç’in NATO üyeliğinin gecikmeksizin onaylanmasının önemini de vurguladı.

AA-20231209-33138391-33138390-DISISLERI_BAKANI_FIDAN_ ABD_DISISLERI_BAKANI_BLINKEN_ILE_BIR_ARAYA_GELDI

FİDAN DA AÇIKLAMA YAPTI

Dışişleri Bakanı Fidan, toplantının ardından yaptığı açıklamada, “Amerikalı muhataplarımıza Gazze’deki duruma ilişkin tutumumuzu çok açık bir şekilde belirtiyoruz. Burada artık hoşgörünün kalmadığı durumun ciddiyetini ve ne yapılması gerektiğini çok açık bir şekilde vurguluyoruz.” Bu konuda adım atılması gerektiğini söyleyin ve onlara söyleyin (Bunu ABD’ye dile getirdik.” Şu ifadeleri kullandı: Blinken ile görüşmede İsveç’in NATO’ya üyeliği konusunu da görüştüklerini belirten Fidan, şunları söyledi: “Elbette bizim buradaki tutumumuz belli, yani NATO’da yapılan müzakereler sonucunda Cumhurbaşkanımız ve İsveç Başbakanımız üçlü zirvedeydi ve dolayısıyla üzerinde çalıştığımız konular var.” dedi ve bundan sonraki kararın Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ait olduğunun altını çizdi.(AA)

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Tüyler ürpertici vahşet!  Takside boğazını keserek öldürdüTüyler ürpertici vahşet! Takside boğazını keserek öldürdü
Bursa depremi sonrası ortaya çıktı... Rahatsız edici görüntü!Bursa depremi sonrası ortaya çıktı… Rahatsız edici görüntü!
Yer: Taksim!  On binlerce lira değerindeki yılbaşı biletini çaldı ve otelde kontrol ederken yakalandı.Yer: Taksim! On binlerce lira değerindeki yılbaşı biletini çaldı ve otelde kontrol ederken yakalandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking