Güncel Haberler

Biden Washington Post’a yazdı: ‘Kontrol Filistin’de olmalı’

Amerikan Başkanı Biden, ABD’nin önde gelen gazetelerinden Washington Post için bir makale yazdı. İsrail ile Filistin arasındaki savaşı değerlendiren Biden, “İsrailli yerleşimcilere vize yasağı getirilmesi gerektiğini”, “Gazze ve Batı Şeria’nın Filistin yönetiminin kontrolü altına alınması gerektiğini” yazdı.

“KONTROL FİLİSTİN’DE OLMALI”

İsrail’in “kendini savunma hakkına sahip olduğunu” belirten Biden, İsrail’in yerleşimcilerin sivillere uyguladığı şiddete değindi. “Filistinlilerin Gazze’den zorla çıkarılmaması, yeniden işgal edilmemesi, kuşatılmaması, ablukaya alınmaması, topraklarının daraltılmaması gerektiğini” değerlendiren Biden, saldıranlara vize yasağı uygulamaya hazır olduklarını vurguladı. Batı Şeria’daki siviller.

Biden, “Filistinliler Gazze’den zorla çıkarılmamalı, yeniden işgal edilmemeli, kuşatılmamalı, abluka altına alınmamalı ve toprakları daraltılmamalı” diye konuştu. Tekrar.”

Biden, “Hepimiz iki devletli bir çözüm için çalışırken, bunun sonuçta yeniden canlandırılmış bir Filistin Yönetimi altında tek bir yönetim yapısı tarafından yönetilmesi gerekecek” değerlendirmesini yaptı.

Biden, “İsrailli liderlere, Batı Şeria’da Filistinlilere yönelik aşırı şiddetin durdurulması ve şiddeti uygulayanların hesap vermesi gerektiği konusunda ısrar ettim.”

“Hemen İsrail’e gittim”

ABD Başkanı Biden, “İsrail halkıyla dayanışma göstermek ve ABD’nin savaş zamanlarında İsrail’in yanında olduğunu dünyaya göstermek için hemen İsrail’e gittim” derken, kendisine yönelik uluslararası baskı “Gazze’de ateşkes çağrısında bulundu” ” ” artmış olan.

Biden, “Önümüzdeki aylarda ABD, 7 Ekim gibi bir günün tekrar yaşanmasını önlemek için daha barışçıl, entegre ve müreffeh bir Orta Doğu yaratma çabalarımızı iki katına çıkaracak” dedi ve şunu ekledi: “Yönetimim bu tarihten bu yana kararlıdır. Masum can kayıplarını en aza indirmek için uluslararası insancıl hukuka saygı göstermeye başlıyoruz.” “Bunun minimumda tutulması ve sivillerin korunmasına öncelik verilmesi çağrısında bulundu.”

Biden, İsrail ziyaretinin hayır amaçlı olduğuna da değinerek, şunları söyledi: “Gazze halkına temel insani yardımların iadesi konusunda anlaşmaya varmak için İsrail ve Mısır liderleriyle yakın işbirliği içinde çalıştım. Birkaç gün içinde TIR’lar devreye girdi.” Malzeme taşıma araçları yeniden sınırı geçmeye başladı. Bugün Mısır’dan her gün 100 kişi ayrılıyor.” Yardım TIR’ı Gazze’ye giriyor ve yardım akışını birkaç kat artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

HAMAS VE PUTİN’E YARDIMCI OLDU

Biden, Rusya-Ukrayna savaşına da değinerek Hamas ile Putin’in “aynı amaca hizmet ettiğini” savundu. Putin ve Hamas’ı “komşu demokrasileri haritadan silmeye çalışmakla” suçlayan Biden, şunları yazdı: “Hem Putin hem de Hamas, bölgenin genel istikrarını ve entegrasyonunu çökertmeyi ve ortaya çıkan karışıklıktan faydalanmayı umuyor.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking